Cerere de oferte: expert specializat în desfășurarea dezbaterilor electorale

Termen limită 22 iulie 2020

Deschis pentru experți/experte internaționali/e și naționali/e, specializați/e în desfășurarea dezbaterilor electorale

 Context

Internews în Moldova și Asociația Promo-LEX este în căutarea unui/unei expert/e(național/e sau internațional/e) pentru a instrui potențiali moderatori în desfășurarea profesionistă a dezbaterilor, ședințelor electorale publice, întâlnirilor publice și dezbaterilor online. Instruirea se va axa pe prevederile Codului electoral al Republicii Moldova pentru diferite tipuri de alegeri, tehnici de moderare a dezbaterilor echilibrate, abilități pentru menținerea unui mediu respectuos și neutru, gestionarea timpului și aplicarea regulilor într-un proces de dezbatere, inclusiv pe online, etc. Participanții, care pot fi moderatori TV, jurnaliști, lideri de opinie sau/și activiști civici, vor fi selectați în rezultatul unui concurs lansat separat. Expertul/a va trebui să modereze în persoană instruirea de două zile la Chișinău sau online, dacă vor exista restricții, inclusiv internaționale, în legătură cu pandemia Covid-19.

Rezultate preconizate

  • Organizarea unei instruiri de două zile pentru potențiali moderatori de dezbateri (moderatori TV, lideri de opinie, jurnaliști și activiști) în moderarea profesională a dezbaterilor electorale, ședințelor eletorale publice, întâlnirilor publice, și dezbaterilor online;
  • Prezentarea unui raport privind desfășurarea instruirii, cu recomandări și etape de implementare pentru organizatori, mass-media și persoane instruite;
  • Un set specific de reguli și ghidări privind comportamentul și moderarea în timpul dezbaterilor publice, ședințelor electorale publice, întâlnilor publice și dezbaterilor online.

Perioada de implementare

11-12 septembrie 2020

Procesul de depunere a ofertelor

Toți experții/expertele interesați/e trebuie să prezinte:

  1. CV-ul actualizat, care include două referințe cu date de contact;
  2. Conceptul agendei instruirii de două zile (subiecte ce urmează a fi abordate și metodele de instruire propuse). Agenda detaliată și finală nu este necesară laaceastă etapă, deoarece va fi convenită după încheierea procesului de selectare și semnarea contractului cu expertul/a selectat/ă;
  3. Rata zilnică solicitată (justificată în baza experiențelor enterioare).

Vă rugăm să expediați documentele solicitate la adresa de email in-chisinau@internews.org cu titlul „Expert privind moderarea dezbaterilor electorale” în linia de subiect, până pe 22 iulie 2020.

Pentru orice întrebări suplimentare, vă rugăm să scrieți la in-chisinau@internews.org sau sunați la numărul de telefon +373 60500570.

Informații de bază

Această activitate este parte a proiectului "Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova" (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice. De asemenea, activitatea este organizată în parteneriat cu Programul “Democrație, Transparență și Responsabilitate”, implementat de Asociația Promo-LEX cu suportul financiar al USAID, ce are ca scop creșterea credibilității procesului electoral prin observarea alegerilor și promovarea unui mediu favorabil pentru concurența politică.

Alte articole:

Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.