PNUD/ EU4MD/ 2 consultanți locali în domeniul dezvoltării economice locale - pentru regiunea Cahul

Distribuie prietenilor:


Programul EU4Moldova: Regiuni cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, este în căutarea a 2 consultanți locali pentru regiunea Cahul:

  1. Consultant în dezvoltare economică
  2. Consultant în economie verde/ emisii scăzute de dioxid de carbon și reziliență climatică

Consultanții vor lucra în echipă, în colaborare cu alți consultanți locali și naționali, în baza unei metodologii comprehensive și adaptate, ce va fi elaborată la începutul activităților cu suportul unui consultant internațional pe dezvoltare economică bazată pe emisii scăzute de dioxid de carbon și reziliență climatică.

Obiectivul general al Consultanților Locali în domeniul Dezvoltării Economice Locale (DEL) / Economiei verde (numiți în continuare Consultanți) rezidă în facilitarea procesului de dezvoltare a capacităților regiunilor cheie de a implica activ sectorul privat în procesul de dezvoltare locală:

  • Oferirea sprijinului în organizarea activităților de pregătire pentru crearea unui mecanism local participativ pe dezvoltare economică bazată pe emisii scăzute de carbon
  • Acordarea de suport în realizarea Evaluării Economice Rapide a oportunităților de dezvoltare economică locală în regiunile cheie – țintă.
  • Suport pentru actorii locali întru valorificarea oportunităților economice existente în cadrul de implementare sistemică.
  • Suport continuu și consiliere pentru actorii publici și privați locali din regiunea cheie – țintă.

Consultanții vor realiza activități similare, diferența constînd în faptul că primul consultant responsabil pe dezvoltare economică va acoperi activitățile legate de intervenții economice generale, pe cînd cel de-al doilea Consultant va fi responsabil de integrarea și promovarea creșterii economice verzi și reziliente din punct de vedere climatic, precum și a abordării bazate pe crearea de locuri de muncă.
Notă importantă: aplicanții vor indica în mod clar poziția pentru care aplică:
Poziția 1: Consultant pe dezvoltare economică;
Poziția 2: Consultant pe economie verde/ emisii scăzute de dioxid de carbon și reziliență climatică.
Candidații pot aplica pentru ambele poziții, acest lucru fiind clar stipulat în scrisoare de intenție, cu posibilitatea de a fi selectat doar pentru 1 poziție.

Notă: Termenul de ‘regiune cheie’ este utilizat pentru a defini zona lărgită a municipiului Cahul (35 mii de locuitori), cuprinzând comunitățile rurale adiacente (urmează a fi identificate).

Pentru mai multe detalii, precum și documentele de suport [Termeni de referință și Aviz de angajare] (la fel disponibile în l.Română) Vă rugăm să accesați https://sc.undp.md/jobdetails/2028/

Termenul minită (extins) de aplicare este 18 iunie 2020, ora Moldovei 16:00.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet