Start proiect „Youth Media Marathon, Bălți”



API 1

AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”, AO Asociația Reporterilor Media Nord în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul Uniunii Europene, în perioada august 2020 - martie 2021 implementează proiectul „Youth Media Marathon, Bălți”.

12 tineri amatori în social media din municipiul Bălți, în prima sâmbătă din septembrie 2020 au participat la atelierul de inițiere a proiectului. Tinerii au avut parte de activități de cunoaștere și teambuilding, prima interacțiune cu echipa de implementare, familiarizare cu proiectul și obiectivele lui, planul de acțiuni.  

În următoarele 4 luni, urmează implicarea tinerilor în Cursul de formare pentru activiști media, Teambuilding-uri pentru echipă, concurs al materialelor media realizate și un Marathon de materiale video în spațiul Anticafenelei Bălți cu implicarea a 125 tineri din municipiu.

Acesta include abordarea următoarelor teme, a câte un training de 2 zile fiecare:

„Valorile UE/Servicii publice -Decidenți”;

„Reguli în procesul de realizare a fotografie”;

„Filmarea și montarea reportajelor video”;

„Interviul și StoryTelling - ca metode de informare”.

Finalitatea proiectului prevede abilitarea a 12 tineri din regiunea de Nord, în social media și familiarizarea cu valorile europene, conștientizarea importanței prestării serviciilor publice de calitate în mun. Bălți.

__________________

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” sunt beneficiarii Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Youth Media Marathon Bălți” în Bălți.
Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).