Sursă de hrană și venit pentru 70 de familii aflate la limita subzistenței. Lansarea Proiectului de Primăvară al asociației The Moldova Project
Familiile social-vulnerabile din 22 de sate, din raioanele Criuleni, Hîncești, Anenii Noi, Cimișlia și Călărași, vor primi în dar păsări de curte, animale, materiale pentru construcția serelor și acces gratuit la cursuri de formare profesională în cadrul ediției din acest an a Proiectului de Primăvară, implementat de Asociația Obștească „The Moldova Project”, cu sprijinul Kaufland Moldova.
Proiectul de Primăvară este dedicat exclusiv familiilor ce au nevoie de sprijin material, de ghidare și împuternicire pentru a deveni autosuficiente. Moștenirea practicilor negative, sărăcia, lipsa unor deprinderi de viață, a educației financiare, viciile, neglijența și alte motive ce conduc la vulnerabilitate limitează accesul acestor familii la oportunități pentru dezvoltare. Echipa de sprijin The Moldova Project abordează individual fiecare familie în parte și vine cu soluții pe termen lung.
Victoria Morozov, preşedinta A.O. „The Moldova Project”:
„Este a zecea ediție a proiectului și mă bucur mult să constat că în cei 10 ani de activitate am fost consecvenți și am reușit să intervenim țintit, cu resurse adaptate necesităților fiecărei familii. Noi transformăm persoanele dependente de indemnizații în gospodări, îi ajutăm să iasă din circuitul închis al neputinței. Este un efort consolidat al echipei noastre de specialiști și al partenerilor. Împreună reușim să creăm oportunități reale pentru familiile defavorizate, să aducem schimbări semnificative în viața copiilor și părinților lor.”
Analiza impactului realizată în baza datelor colectate în ultimii cinci ani de implementare a proiectului denotă rezultate remarcabile. Zeci de familii aflate la limita subzistenței au reușit să crească consistent nivelul de trai, au învățat să administreze propria gospodărie, să gestionează resursele ce le au, să sporească venitul în familie și, într-un final, să devină independente din punct de vedere financiar. Succesul proiectului se datorează inclusiv caracterului multidimensional al asistenței oferite de asociația The Moldova Project, care presupune ajutor psiho-emoțional, educațional, medical, material și juridic.
Kaufland Moldova susține acest proiect strategic de capacitare a familiilor vulnerabile din mediul rural al treilea an consecutiv.
Cristina Aramă, PR manager „Kaufland Moldova”:
„O societate progresează atunci când fiecare dintre noi contribuie la binele comunității, dăruind susținere și grijă. Pentru Kaufland, responsabilitatea față de oameni este pe primul loc, iar angajamentul nostru este pe termen lung. Suntem recunoscători echipei The Moldova Project prin implicarea cărora facem diferență în viața acestor oameni.”
În cadrul proiectului, adolescenții și adulții pot accesa cursuri gratuite de pregătire profesională. Anii precedenți beneficiarii proiectului au ales profesii precum: bucătar, manichiuristă, frizer, specialist IT. Odată cu studierea unei meserii, părinții din familiile social-vulnerabile găsesc mai ușor un loc de muncă sau încep o activitate nouă, una calificată și cu remunerare mai bună.
De 16 ani Asociația Obştească „The Moldova Project”, în colaborare cu administraţiile publice locale şi centrale, cu partenerii externi şi interni, oferă un spectru larg de servicii de asistenţă familiilor social-vulnerabile din Republica Moldova. Obiectivul prioritar al asociației este de a proteja copiii defavorizați din mediul rural și de a preveni situațiile de risc, precum abandonul, neglijența și abuzul. Anual asociația oferă asistență pentru circa 150 de familii din 37 de sate din zona centrală a Republicii Moldova.
VIDEO despre proiect: SPRING PROJECT 2023
Informații despre activitatea A.O. The Moldova Project:
www.facebook.com/themoldovaproject
www.youtube.com/@themoldovaproject
Pentru detalii, contactați-ne: 068388600