CIDP ANIMA//Teambuilding pentru participanții_Programului „TagYouthWorker” – Ediția a II-a



Tag teambuilding.jfif.anima

 

 

Anul 2024 a lansat o oportunitate inedită pentru lucrătorii de tineret din țară. Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar al Agenției Naționale pentru Tineret au dat start la a doua ediție a primului program național  de stagiere a lucrătorilor de tineret „Tag Youth Worker – ediția II-a”.

Programul de stagiere „Tag Youth Worker” are drept scop abilitarea a 5 specialiști în lucru cu tinerii din 5 Centre de tineret în prestarea serviciilor de tineret de calitate în bază de program structurat. În perioada lunilor august- octombrie 2024, participanții la stagiere vor avea parte de sesiuni teoretice în scriere de program bazat pe serviciul de tineret, partea practică de preluare a unui serviciu pe program și schimb de experiență cu mentorii.

În iulie, echipa de stagiari și mentori și-au dat întâlnire la un teambuilding în sânul naturii. Participanții au avut parte de 2 zile de comunicare, cunoaștere, socializare, schimb de experiență, schițare a planului de stagiere, identificarea obiectivelor de învățare și trasarea obiectivelor strategice în dezvoltarea serviciului bazat pe program.

5 stagiari au stabilit contact cu 5 mentori și au reușit să se cunoască. TAG 24 a lansat platformă de dezvoltare pentru lucrători de tineret cu experineță și pentru lucrători de tineret care sunt la start de activitate. Geografic TAG24 a marcat 7 regiuni_din țară, atât urbane cât și rurale, Centre de Resurse și Filiale.

„Sper mult ca acest program de abilitare și stagiere să-mi contureze cunoștințele și abilitățile mele în ce este lucru de tineret și un serviciu de tineret bazat pe program. Experiența care o am îmi va fi la bază, dar și dezchiderea și dorința de a mă dezvolta ca specialist îmi va crea oportunitate de a fi activă și implicată în TAG24”_ a menționat stagiara din Soroca Rodica Furdui.

”Este un program interesant, și acum drept urmare a teambuilding-ului și cunoașterii colegilor din alte filiale și centre conștientizez că vom învăța împreună și vom reuși să dezvoltăm acest domeniu frumos”_ a menționat unul din participanții activității, mentor și lucrător de tineret cu experiență de mai bine de 10 ani_Eduard Soltanici.

”TAG24 este în a doua ediție, și de fiecare dată descoperim pentru noi ca echipă cât de importante sunt oportunităile de formare și schimb de expriență pentru acest domeniu și pentru dezvoltarea continuu al acestuia. Vom tinde să dezvoltăm acest program de stagiere și să-l păstrăm anume ca focus pe lucrătorii de tineret din Centrele de tineret, care au oportunități mai puține dar dorință și necesitate de formare foarte mare”_ a menționat autoarea programului TAGYouthWorker _Mihalcean Nonna.

____________

Proiectul „TagYouthWorker- ediția II-a” este implementat de Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală CIDP ANIMA, cu suportul financiar al Agenției Naționale pentru Tineret prin intermediul Programului de Granturi 2024 pentru organizațiile de tineret