Peste 300 de tineri și tinere din Căușeni și Ștefan Vodă, implicați/te în discuții privind egalitatea de gen


343 de elevi și eleve au participat la discuțiile despre rolul tinerei generații în combaterea stereotipurilor și a violenței în bază de gen. Este bilanțul celor 10 sesiuni de discuții comunitare desfășurate în cinci instituții de învățământ din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă. Evenimentele au fost organizate de AO „Institutum Virtutes Civilis” în cadrul celei de-a doua etape a programului „EU4GenderEquality: Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.

În cadrul discuțiilor, participanții și participantele au analizat concepte legate de egalitatea de gen, discriminare și violența în bază de gen, inclusiv pe rețelele sociale. La fel, grupurile participante au împărtășit idei și perspective legate de impactul stereotipurilor de gen și au contribuit la discuții despre cum pot fi depășite.

Poze de la discuții 1

„Când ne naștem suntem toți egali. Din păcate, la maturitate, stereotipurile de gen ne împing să adoptăm comportamente inegale. Este important să înțelegem că totul depinde de noi și să promovăm o cultură a egalității pentru toți”, susține Adrian, 14 ani, elev al liceului „Alexei Mateevici” din comuna Zaim, Căușeni.

„Egalitatea de gen este importantă pentru o dezvoltare armonioasă a societății și pentru a ne asigura că fiecare dintre noi, indiferent de gen, avem acces la aceleași oportunități și drepturi”, spune Cristina, elevă în gimnaziul din satul Volintiri, Ștefan Vodă.

Poze de la discuții 3

Natalia Romanov este bibliotecara gimnaziului din Volintiri, Ștefan Vodă și a participat la discuția cu elevii și elevele din școală. „Este încurajator să vedem tinerii și tinerele din gimnaziu atât de implicați în discuții despre egalitatea de gen. Rolul nostru, ca educatori și bibliotecari, este să le oferim acces la informație corectă și să facilităm dialogul, ajutându-i să înțeleagă cum pot contribui activ la depășirea stereotipurilor și la crearea unei societăți mai juste pentru toți”, a menționat bibliotecara.

Datorită proiectului „În calea spre egalitatea de gen, depășim obstacole și promovăm respectul”, participanții și participantele au beneficiat de sesiuni de formare și ateliere interactive care au abordat teme de actualitate precum stereotipurile de gen și utilizarea eficientă a rețelelor sociale pentru a promova egalitatea. Astfel, tinerii și tinerele au fost încurajați/te să devină mai activi/e și mai vocali/e atunci când vine vorba de protejarea drepturilor fetelor și băieților și schimbarea mentalității privind rolul femeilor și fetelor în societate.




NEWSLETTER

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular

PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la support@portal.civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale, folosiți butonul de mai jos.

Înregistrează-te

Am uitat Login-ul | Am uitat parola