CIDP ANIMA//Programul „TagYouthWorker” – Ediția a II-a 2024_Accent pe Mentori



 

Снимок экрана 2024 07 30 150515

 

 

Anul 2024 a lansat o oportunitate inedită pentru lucrătorii de tineret din țară. Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar al Agenției Naționale pentru Tineret a dat start la a doua ediție a primului prgram național  de stagiere a lucrătorilor de tineret „Tag Youth Worker – ediția II-a”.

Programul de stagiere „Tag Youth Worker” are drept scop abilitarea a 5 specialiști în lucru cu tinerii din 5 Centre de tineret în prestarea serviciilor de tineret de calitate în bază de program structurat. În perioada lunilor august- octombrie 2024, participanții la stagiere vor avea parte de sesiuni teoretice în scriere de program bazat pe serviciul de tineret, partea practică de preluare a unui serviciu pe program și schimb de experiență cu mentorii. În a doua ediție au fost la mare căutare în rândul stagiarilor următoarele servicii de tineret:  

- Serviciul voluntariat;

- Serviciul de animare a timpului liber;

- Serviciul orientare profesională;

- Serviciul participare Consiliul de tineret

- Serviciul Participare Coordonarea programului de grant/Consiliul de tineret

Drept urmare a cererii, TAG 2024 are onoarea să conlucreze cu 5 mentori de profil din țară.

Aceștia fiind pilonii esențiali ai programului, vin cu bagajul experienței în dezvoltarea domeniului de tineret. Mentorii nu doar că își împărtășesc cunoștințele și experiența, dar și inspiră stagiarii să devină lideri în comunitățile lor și CT. Deci haideți să facem cunoștință mai aproape cu ei.

Roșca Dan - Serviciul voluntariat  

   Dan este lucrator de tineret în cadrul CT Ungheni. A luat Premiul Național pentru Tineret, categoria Lucrător de Tineret al Anului 2023. Acest premiu demonstrează că investiția de 4 ani în domeniul tineret este vizibilă și apreciată. Participant în calitate de mentor la prima ediție TAG a oferit experineța și ingeniozitatea sa la serviciul de animare a timpului liber pentru stagiarul din Bălți CRAT. Anul acesta vine cu experiența sa în serviciul voluntariat.  

Jitaru Cristina - Serviciul orientare profesională 

   Cristina este lucrătoare de tineret în cadrul CT CRAT Bălți, cu o experiență de mai bine de 7 ani în domeniul orientării prefesionale. În 2022 premiantă la Ministerul Educației și Cercetării la Concursul Lucrătorul de Tineret al Anului 2022.  Doar în 3 ani, Cristina a susținut peste 150 de persoane în procesul de angajare și peste 200 tineri participanți la cursul de lungă durată în orientare profesională. Participantă în calitate de mentor la serviciul de orientare profesională, în cadrul proiectului Tag Youth Worker, ediția 2023, vine în ediția a doua pentru a oferi toată deschiderea și experiența ei.

Ureche Irina - Serviciul  animarea timpului liber pentru tineri

   Irina este lucratoare de tineret în cadrul CT Contemporanul Bălți. Irina are o experiență de peste 13 ani în sectorul de tineret și anume, în calitate de lucrătoare de tineret. Irina este absolventa cursului de lungă durată la Formare de Formatori în educație nonformală și premianta la categira Cel mai activ lucrător de tineret din municipiul Bălți, oferit de APL Bălți. Participantă în calitate de mentor la serviciul de voluntariat în prima ediție TAG, vine în TAG 2 cu experiența ei în serviciul de animare a timpului liber.

Bejenari Mariana - Serviciul participare Consiliul de tineret 

   Mariana este lucratoare de tineret în cadrul CT Fălești. Mariana Bejenari activează în sectorul de tineret de cca 7 ani, în care a reușit să ia Premiul Cel mai Receptiv Specialist de Tineret din APL II al anului 2019 oferit de Ministerul Educației și Cercetării. În anul 2021 mentor la primul program de susținere a tinerilor _Contul Activ al Tinerilor CATalizator și mentor în TAG 2023 ediția 1, a reușit să aducă aport la dezvoltarea sectorului de tineret și a serviciilor de tineret.  Participantă în calitate de mentor la serviciul de participare a tinerilor, în cadrul proiectului Tag Youth Worker, ediția 2023 acum vine cu experiența ei în dezvoltarea serviciului bazat pe program_Serviciul de participare Consiliul de tineret.

Soltanici Eduard - Serviciul Participare Coordonarea programului de grant/Consiliul de tineret 

   Eduard este lucrator de tineret în cadrul CT Criuleni. Eduard Soltanici este director al Centrului de Tineret din Criuleni, și activează în domeniul de tineret începînd cu anul 2011. Eduard a participat la numeroase programe de granturi, cum ar fi Programul raional de granturi sau proiectul You Create ediții la rând. În ultimii ani Eduard a reușit să coordoneze Programul de granturi pentru tineri și să susțină tinerii în dezvoltarea comunitară. Programul YouCreate a fost plăcut surprins de implicarea și activismul lui Eduard, acesta a motivat toate filialele Centrului de tineret să facă parte din program și a adus în raion cele mai multe aplicări susținute de donatori. Acum Eduard își dorește să împărtășească cunoștințele sale cu lucrătorii de tineret interesați să implementeze servicii similare în centrele din localitate, inclusiv ce este un Program de grant pentru tineri și forma de participare al acestora.

Impactul Programului

Prin intermediul programului „TagYouthWorker”, mentorii și stagiarii lucrează împreună pentru a dezvolta servicii de tineret de calitate, bazate pe un program structurat. Acest parteneriat nu doar că îmbunătățește competențele stagiarilor, dar și contribuie la crearea unei rețele de profesioniști dedicați dezvoltării tinerilor din Moldova.

Dacă vrei să urmărești progresul acestui program național, te invităm să ne urmărești pe Facebook. A.O. "Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA" continuă să aducă idei și acțiuni noi pentru dezvoltarea sectorului de tineret din țară.

_________________

Proiectul „TagYouthWorker- ediția II-a” este implementat de Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală CIDP ANIMA, cu suportul financiar al Agenției Naționale pentru Tineret prin intermediul Programului de Granturi 2024 pentru organizațiile de tineret