Biroul de Audit al Tirajelor şi Internetului va începe implementarea unui sistem independent de evaluare a site-urilor: Studiul de Măsurare a Traficului pe Internet (SMTI)



Decizia de implementare a SMTI este un răspuns firesc la necesităţile pieţei, care a ajuns la maturitate. Industria de publicitate nu poate utiliza pentru măsurarea performanţelor sale decât un sistem independent, o sursă unică şi acceptată de întreaga industrie. La fel ca şi în alte ţări cu un mediu online dezvoltat, şi în R. Moldova, pentru tranzacţionarea spaţiului publicitar va fi utilizat un etalon de măsură furnizat de o sursă independentă, care furnizează date corecte, credibile şi comparabile.

SMTI va aduce un plus de încredere mediului online, mai ales că va fi un studiu realizat după metode agreate de către toate părţile implicate în publicitatea online - atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii de publicitate. Studii similare, care includ date atât de trafic, cât şi de audienţă, se derulează în cele mai multe ţări vestice şi în câteva dintre statele din Centrul Europei.

În data de 16 iunie BATI a organizat o întîlnire a reprezentanţilor pieţii de media şi publicitate cu consultanţii internaţionali BATI (Arina Ureche, director general BRAT şi Adrian Motîrlichie, director SATI, BRAT), în cadrul careia experţii au făcut o prezentare generală a Studiului realizat de Biroul Român de Audit al Tirajelor. Printre subiectele cheie discutate în cadrul întrunirii au fost:

  • Planificarea activităţilor în vederea demarării serviciului
  • Organizarea serviciului
  • Obiectivele realizării unui sistem de măsurare a performanţelor siteurilor web
  • Aspecte metodologice generale
  • Furnizorii de soluţii tehnice
  • Soluţii utilizate în alte ţări

 

Creat în iulie 2009, BATI este o structură asociativă constituită în scopul verificării independente şi obiective a indicatorilor de performanţă ale diverselor produse media. Membru al Asociaţiei poate deveni orice persoană juridică: mass-media, agenţie de publicitate, client de publicitate.

Proiectul „Studiul de Măsurare a Traficului pe Internet (SMTI)” va fi implementat cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova.

 

Pentru informaţii Vă rugăm să contactaţi:

Stanislav Popov, director de audit

GSM: 060.300.400

e-mail: office@bati.md