Interviu cu Olga Cernelev: "Sănătatea tinerei generații trebuie să fie o prioritate la nivel național!"



Interviu cu Olga Cernelev: Sănătatea tinerei generații trebuie să fie o prioritate la nivel național!

Începând cu luna mai, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE implementează proiectul “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: PROACTIV” cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Pe parcursul acestor luni, inițiativa s-a dovedit a fi una de succes!

Despre rezultatele proiectului ProActiv, ne-a vorbit dna Olga Cernelev, dr.șt.med, master în economie, coordonatoarea proiectului.

“O populație sănătoasă este o populație, în primul rând, informată. În acest sens, avem nevoie de o sporire a nivelului de conștientizare, motivare și educare privind beneficiile adoptării unui stil de viață sănătos. Proiectul ProActiv, lansat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină se adresează adolescenților și tinerilor din Republica Moldova, încât conștientizarea importanței prevenției bolilor și adoptării unor comportamente sănătoase trebuie să înceapă de la cele mai fragede vârste. Sănătatea tinerei generații trebuie să fie o prioritate la nivel național!”, a enunțat dna Olga în cadrul interviului.

Am întrebat-o despre scop și ideea de a realiza proiectul Proactiv și a mărturisit că, inițiativa de proiect a pornit de la viziunea ca toți adolescenții și tinerii să aibă acces egal la servicii de sănătate bazate pe prevenirea bolilor și promovarea unui stil de viață sănătos. Scopul principal al proiectului ProActiv este de a consolida rețeaua națională a formatorilor din cadrul instituțiilor de învățământ, bibliotecilor, organizațiilor de tineret, etc. în modelarea obiceiurilor sănătoase prin alimentație echilibrată și practicare zilnică a activității fizice în rândul adolescenților și tinerilor din Republica Moldova.

O parte interesantă a discuției a fost legată de succesul obținut într-un timp atât de scurt, unde dna Olga a menționat că, “un proiect de succes nu poate fi implementat decât cu ajutorul și susținerea unei echipe dedicate și profesioniste. Am avut fericirea să lucrez alături de experți în domeniul sănătății publice, psihologiei, științelor educației care au reușit să creeze un pachet educațional interactiv pentru toți cei interesați în promovarea unui stil de viață sănătos în rândul adolescenților și tinerilor.Totodată, formatorii cursului online ProActiv au creat un mediu prietenos de instruire a 190 de formabili din localitățile Republicii Moldova, iar aceștia la rândul lor au reușit să contribuie esențial la modelarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de practicare zilnică a activității fizice în rândul a peste 16 000 de adolescenți și tineri.Apreciem enorm responsabilitatea și implicarea fiecăruia! Împreună putem crea un mediu prietenos și sănătos pentru tinerii din Republica Moldova“.

De asemenea, dna Olga a enunțat despre platforma EduCare: https://educareon.wordpress.com/, actualizată cu materiale educaționale interactive în contextul desfășurării sesiunilor de instruire privind adoptarea unui stil de viață sănătos în rândul adolescenților și tinerilor. “Prin intermediul EduCare, echipa PRINCIPII SĂNĂTOASE și-a propus dezvoltarea unei formule moderne de educație a deprinderilor de viață sănătoasă în rândul adolescenților și tinerilor. Aceasta are ca scop să faciliteze accesul tuturor celor interesați, oferindu-le posibilitatea de a utiliza gratuit materiale interactive pentru instruire.”

Vă mulțumim!

Împreună putem crea un mediu prietenos și sănătos pentru tinerii din Republica Moldova!

------------------------------------

Mai multe detalii le găsiți pe:

https://prinsanatate.wordpress.com/

https://www.facebook.com/principiisanatoase

 

---------------------------------

Acest material este realizat în cadrul proiectului “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: PROACTIV” implementat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină,