20 de tineri și-au descoperit potențialul și au făcut primii pași spre viitoarea lor carieră
În perioada 18 - 20 octombrie 2024, Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră al #UPSC, împreună cu AO Dezvoltare prin Implicare, a organizat un training de 3 zile care a adus împreună 20 de tineri dornici să își descopere potențialul. Sub tema „Descoperă-ți potențialul: Primii pași spre o carieră de succes”, participanți din toată țara, atât studenți UPSC, cât și elevi și studenți din diverse localități, au avut ocazia să-și exploreze talentele, pasiunile și să pună bazele unui viitor plin de realizări.
Obiectivele trainingului au fost să îi ajutăm pe tineri:
să își descopere și să își evalueze punctele forte, valorile personale și interesele profesionale
să își dezvolte abilități de luare a deciziilor pentru viitoarele alegeri educaționale și profesionale
să își creeze un plan de carieră clar și structurat, care să îi ghideze pas cu pas spre atingerea viselor lor
În cadrul acestor 3 zile pline de energie și creativitate, tinerii și-au explorat interesele și resursele interioare prin tehnici interactive, au reflectat la cine sunt cu adevărat și ce își doresc să devină. Rezultatul? Fiecare dintre ei a plecat cu un plan de carieră inspirațional și cu o viziune mai clară asupra viitorului!
Trainerii Rodica Balan, specialist în dezvoltare personală la #CGCC, și Sidor Vasile, fondator A.O. Dezvoltare prin Implicare au creat un mediu cald și plin de susținere, unde fiecare participant s-a simțit liber să își exprime autenticitatea și să își descopere resursele.
Mulțumim tuturor participanților pentru entuziasm și pentru că ne-au arătat că viitorul este plin de speranță și lumină! Vă dorim să continuați să vă urmați drumul cu încredere și pasiune – puteți realiza tot ce vă propuneți!
----------------------
Trainingul a fost organizat de Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” în colaborare cu A.O. Dezvoltare prin Implicare, în cadrul Proiectului „Societatea Civilă pentru Integrarea Europeană”, finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova ) și cofinanțat de (Friedrich Ebert Stiftung Moldova ). Proiectul este implementat de Expert-Grup , în calitate de partener principal, în colaborare cu Institutum Virtutes Civilis, Institutul pentru Politici și Reforme Europene și Friedrich Ebert Stiftung Moldova .”
Această activitate este realizată de participanţii Cursului de lungă durată în Formare de Formatori, ca activitate de follow-up a proiectului „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret” implementat de MilleniuM Training and Development Institute în cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret, ediția 2024 al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret Agenția Națională pentru Tineret