Școala paternității ajunge încă în 10 comunități de tineret din Republica Moldova



Implementarea pe parcursul anului 2020 a proiectului “ȘCOALA PATERNITĂȚII” realizat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE, a demonstrat un interes sporit al comunităţii tinerilor pentru crearea unui mediu prietenos, protectiv și lipsit de violență.

“ȘCOALA PATERNITĂȚII” are drept scop crearea și asigurarea accesului la educație de promovare și partajare a bunelor practici de îngrijire a copiilor în contextual implementării Strategiei de Comunicare pentru Schimbarea Socială și de Comportament: Primii Pași Necesari pentru a Preveni Violența Bazată pe Gen în Republica Moldova (CSSC).

Ținând cont de rezultatele proiectului anterior, s-a constatat o necesitate actuală în diseminarea informaţiei privind conceptul paternității, sarcinile familiale și responsabilitățile de îngrijire a copilului cu respectarea principiului egalității de gen, coparticiparea la îngrijirea celor mici și promovarea normelor de gen corespunzătoare.

În acest context, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE cu suportul Fundației Est-Europene din resursele financiare ale Fundației OAK, în cooperare cu organizațiile de tineret din Republica Moldova şi-a propus continuarea promovării cursului ȘCOALA PATERNITĂȚII în raioanele Glodeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, Căușeni, Nisporeni, Cahul, Sîngerei, Fălești, Ocnița. Astfel, am ajuns în 25 de localități din Republica Moldova.

Cursul este disponibil pe site-ul: www.scoalapaternitatii.thinkific.com, iar până în prezent a fost accesat de peste 500 de persoane.

Materialele cursului au fost elaborate și recenzate de specialiști cu o bogată activitate și expertiză în domeniile medicină și psihologie.

Cursul cuprinde module care oferă informații veridice despre alimentația, îngrijirea (somnul, imunizarea, activitatea fizică, etc.) precum și măsurile de prevenire a situațiilor de urgență medicală (arsuri, hemoragii, fracturi, etc.). În rezultatul finalizării cursului (100%), toți utilizatorii beneficiază de un certificate de absolvire a ȘCOLII PATERNITĂȚII.

                        “Familia este școala în care ești deopotrivă profesor și elev.” (Ioan Gyuri Pascu)

                                         _______________________________________________

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Fundației OAK. Conținutul acesteia aparține A.O.PRINCIPII SANATOASE şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației OAK.

Parent school 4