Lansăm 7 spoturi video de promovare a valorilor europene realizate de tinerii din raioanele de sud ale Moldovei



Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) anunță lansarea a 7 spoturi video, care promovează valorile europene în rândul comunității locale. Materialele video își propun să informeze și să sensibilizeze locuitorii despre valorile europene: respectul pentru demnitatea umană, libertatea, democrația, drepturile omului, statul de drept, diversitatea culturală, solidaritatea, etc. și sunt realizate cu participarea tinerilor din raioanele de sud ale Moldovei.

Tineri din Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Leova și Taraclia au lucrat cu dedicare pentru a transmite mesaje puternice și inspiraționale, subliniind valorile care stau la baza Uniunii Europene. Implicarea lor a fost esențială în acest proces, oferindu-le o platformă prin care să-și exprime viziunea și să devină ambasadori ai valorilor europene.

Ion Calalb, lider al grupului de tineri Leova:”Spotul video a fost elaborat în colaborare cu mai mulți tineri/e din raionul Leova. Tineri, care cred în parcursul European. Am o plăcere enormă să contribui la promovarea valorilor europene la nivel local, alături de acești tineri”.

Spoturile video își propun să contribuie la educarea publicului despre valorile europene, formarea unei culturi de toleranță și solidaritate, înțelegerea aplicării acestor valori în viața de zi cu zi și construirea unei societăți mai unite și mai incluzive. Aceste spoturi promovează solidaritatea, diversitatea culturală și integrarea, încurajând cetățenii să participe activ la viața democratică.

„Aceste spoturi video sunt o dovadă a creativității și angajamentului tinerilor din sudul Moldovei în promovarea valorilor europene. Organizația noastră le-a oferit o platformă pentru a-și exprima viziunea și a demonstra activism civic în comunitățile lor”, a declarat Cristina Berlinschii, președinte CDEC.

Toate spoturile video pot fi vizionate aici: https://bit.ly/4dnrCaU

Vă invităm să urmăriți video-urile, să distribuiți mesajele lor, astfel contribuind la o conștientizare mai mare a valorilor europene în rândul cetățenilor

Materialele video sunt realizate în cadrul proiectului “Promovarea valorilor europene în regiunea de sud a Moldovei”, implementat de CDEC. Implementarea acestui proiect este posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Mai multe informații despre proiect și activitățile desfășurate pot fi consultate pe pagina noastră de facebook CDECMoldova și pe pagina web www.centruleducational.md.

de postat