Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 86

Actiuni comunitare sustinute de Comisia EuropeanaTimp de patru luni Liga Nationala de Dezbateri Preuniversitare prin intermediul Comisiei Europene implementeaza 80 de actiuni comunitare in 20 de localitati din Republica Moldova. Aceste activitati fac parte dintr-un proiect mai mare, care poarta titlul "Implicarea orfanilor sociali in viata comunitatii".

La moment au fost organizate mai bine de 70 % din ele. Actiunile tin de domenii diferite in dependenta de doleantele tinerilor implicati. Astfel prin intermediul acestui proiect au fost fondate 3 posturi de radio si mai bine de 10 ziare scolare, au fost curatite si organizate parcuri din comunitati, s-au desfasurat competitii de baschet, volei si sah, cu ocazia diverselor sarbatori au fost organizate concerte si festivaluri, in incinta institutiilor de invatamint datorita elevilor au avut loc mai multe expozitii de fotografii si desene, etc.

Toate actiunile au fost sustinute atit de surse financiare ale Comisiei Europene, Ligii Nationale de Dezbateri Preuniversitare, cit si de 53 de parteneri - administratii publice locale, ONG-uri, business local. In organizarea actiiunilor proiectului deja au fost implicati direct aproape 1000 de elevi.

Toate rezultatele actiunilor comunitare vor fi elucidate in cadrul unei conferinte a elevilor, care va avea loc la finele lunii iunie.