Asociația Promo-LEX a dat start Dezbaterilor Publice Electorale



colajAsociația Promo-LEX desfășoară Dezbateri Publice Electorale, în perioada 31 octombrie – 22 noiembrie 2014, în contextul Campaniei Electorale a Alegerilor Parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Scopul Dezbaterilor este de a promova acțiuni de educație electorală echitabile, echilibrate şi imparțiale și de a promova libertatea de exprimare şi pluralismul politic în cadrul scrutinului electoral.

Dezbaterile electorale sunt axate pe două teme: viziunea concurenților electorali cu privire la modalitățile de combatere a sărăciei în Republica Moldova și viziunea concurenților electorali cu privire la direcția de orientare externă strategică a țării noastre.

Primele două dezbateri au avut loc la 31 octombrie în Soroca și 2 noiembrie în Orhei. În cadrul acestor dezbateri au participat reprezentanți ai următorilor concurenți electorali: Partidul Liberal Reformator, Partidul Naţional Liberal, Partidul Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Blocul Electoral „Alegerea Moldova - Uniunea Vamală", Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, Partidul Politic „Renaștere", Partidul Liberal Democrat din Moldova, Mișcarea Populară Antimafie și Partidul Politic "Democrația Acasă".

La moment, Promo-LEX a recepționat confirmări de participare în cadrul dezbaterilor din partea a 10 concurenți electorali. Invitațiile pentru participare au fost transmise tuturor concurenților electorali înregistrați oficial de către Comisia Electorală Centrală în cursa electorală. Dezbaterile sunt organizate în baza Regulamentului elaborat și aprobat de către Asociația Promo-LEX și pus la dispoziția tuturor concurenților electorali.

Dezbaterile au loc în cadrul Programului pentru Consolidarea Alegerilor Transparente în Moldova, implementat de Asociația Promo-LEX. Evenimentul este organizat în cadrul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte. Programul este susținut financiar de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID).

Asociația Promo-LEX va desfășura Dezbateri Publice pentru Alegeri Parlamentare 2014 în 10 localități, după cum urmează: Soroca, Orhei, Ungheni, Coșnița, Hîncești, Bălți, Comrat, Cahul, Strășeni, Fălești.

Pentru informații suplimentare, contactați:

Galina Sanduța, Ofițer de Presă, Efortul de Monitorizare Promo-LEX
Telefon: 069 95 82 89, Email: galina.sanduta@promolex.md