Peste o sută de tineri corespondenți au participat la prima Gală a tânărului jurnalist comunitar265216528 958949434739230 3978496550432359254 nPrima Gală a tânărului jurnalist comunitar a avut loc, sâmbătă, 11 decembrie 2021, la Chișinău. Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu și a celebrat succesele proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”, în cadrul căruia au fost organizate instruiri și activități practice de jurnalism comunitar pentru peste 200 de tineri din 16 localități rurale din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Călărași și Ungheni – beneficiari ai proiectului. 

În cadrul evenimentului a fost lansat ghidul practic „Jurnalistul comunitar”, suportul de curs care a fost utilizat la livrarea sesiunilor de instruire de către trainerii regionali. Tot aici, a fost prezentată broșura cu toate știrile și materialele elaborate de către corespondenții comunitari și publicate în presă pe durata proiectului de către partenerii informaționali www.jurnalist.md și www.expresul.md.  

Pentru competențele acumulate și eforturile depuse la identificarea, documentarea și raportarea problemelor comunitare, beneficiarii proiectului au primit diplome cu mențiuni și materiale promoționale. După partea festivă a Galei tânărului jurnalist comunitar, tinerii s-au familiarizat cu munca jurnaliștilor de televiziune. 

Activitatea a fost desfășurată în din cadrul proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate" care este implementat de Asociația Obștească Baștina Frăsînești, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Notă: Gala Tânărului Jurnalist Comunitar s-a desfășurat într-un format mixt și cu respectarea normelor sanitare. La eveniment au participat în jur de o sută de persoane, o parte dintre care cu prezență fizică – tineri corespondenți comunitari și parteneri de proiect, și o parte cu prezență online - beneficiarii proiectului conectați prin intermediul platformei ZOOM.