CIDP Anima //CATalizator// Eveniment de final ”Lădița cu mărgăritare”civic Gala CAT

A.O. „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret implementează proiectul ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”.

CATalizator este program național de susținere a inițiativelor de voluntariat a tinerilor din Republica Moldova, care catalizează implicarea tinerilor în viața comunitară și sporește activismul lor prin acțiuni de voluntariat.

Inițiativa a implicat timp de 6 luni, peste 100 tineri în calitate de voluntari în echipele de inițiativă coordonate de mentorii locali CATalizator 2021, și au fost implementate peste 20 de inițiative, cu peste 100 activități tematice (vizionări de film, serie de jocuri de societate, training-uri, dezbateri, acțiuni de caritate, campanii de informare, ateliere creative, jocuri intelectuale, seri de dans tematic ș.a.).

În data de 28 noiembrie 2021, la Anticafenea Bălți și-au dat întâlnire mentorii CATalizator 2021. Evenimentul a avut drept scop analiza inițiativei pilot, feed-back-ul mentorilor și certificarea meritelor participanților.

Sesiunea a avut loc offline, cu participarea a 18 mentori din cei 20, reprezentanți ai 18 localități din țară. Timp de jumătate de zi au avut loc discuții și idei asupra îmbunătățirii programului, viziune de replicare a ediției II pentru anul 2022, bariere, parteneriate dezvoltate, emoții și propuneri.

Echipa de implementare a proiectului ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat” a venit cu prezentarea rezultatelor și indicatorilor atinși în timpul implementării inițiativei. Mentorii au propus în panelul deschis idei și propuneri pentru a continua parteneriatul lansat. Ședința a creat o platformă de schimb  de bune practici și emoții, trăiri din partea participanților și organizatorilor. În timpul evenimentului au fost semnate între instituțiile reprezentative a mentorilor și AO CIDP ”ANIMA” 5 acorduri de colaborare. Astfel, înregistrăm o directivă de durabilitate al proiectului și colaborării. Inițiativa a mai dezvoltat o practică frumoasă de a organiza vizite de studiu și schimb de experiență între echipele de tineri și mentorii din cadrul CATalizator 2021 la Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți. Astfel, pentru perioada lunii decembrie 2021 sunt planificate 8 vizite de studiu din partea echipelor de tineri împreună cu mentori din localitățile partenere a CATalizatorului 2021.

”Evenimentul a luat final cu cerificarea mentorilor și tinerilor voluntari din echipele de inițiativă. Fiecare tânăr a primit câte o agendă cu titlul inițiativei, certificat de participare. Mentorii au devenit voluntari la CIDP Anima, cu carnete de voluntar, prin intermediul cărora motivăm și promovăm valorile voluntariatului atât în rândul tinerilor cât și în rândul lucrătorilor de tineret din țară.” a  menționat coordonatorul inițiativei _Mihalcean Nonna.

”Suntem entuziasmați de oportunitatea de colaborare și participare la această- inițiativă. Am participat la mai multe inițiative de tineret, dar CATalizator chiar mi s-a părut a fi una simplă și creativă, care a răspuns la necesitățile tinerilor din localitatea care o reprezint.” a menționat Aanicăi Victoria_mentor satul Lucașeuca, Orhei.

Pentru a deveni parte a familiei ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat” – urmăriți agenda CIDP ANIMA pentru anul 2022, sau scrieți la adresa de e-mail ngo.anima@gmail.com .

Pentru a accesa alte oportunități https://www.facebook.com/CIDPAnima sau http://anima.md/