Zilele Ușilor Deschise la ȘSAJ: oportunități inedite pentru viitorii/-arele studenți/-te și jurnaliști/-ste
Procesul de instruire la Școala de Studii Avansate în Jurnalism; complexitatea, varietatea și intensitatea cursurilor oferite pe parcursul a zece luni; proiectele de care ar putea beneficia studenții/-tele celei de-a 15-a promoții a ȘSAJ; posibilitățile de angajare după finalizarea studiiȘSAlor; criteriile de admitere în anul academic 2020-2021 – acestea și alte subiecte au fost discutate de participanții/-tele la Zilele Ușilor Deschise, organizate în format online, pe 18 și 19 iunie curent. Deși constrânsă de pandemie, echipa ȘSAJ a reușit să adune grămăjoară instructori/-are, absolvenți/-te, studenți/-te din actuala promoție și tineri/-e interesați/-te de jurnalism.
Persoanele înscrise la eveniment au avut posibilitatea de a savura din plin întregul potențial al ȘSAJ, fiind însoțiți virtual de directoarea Aneta Gonța, dr., cercetătoare media, și coordonatorul academic Ghenadie Râbacov, cărora le-au putut adresa întrebări referitoare la procesul de studii și campania de admitere.
Invitații/-tele speciali/-e le-au povestit tinerilor/-elor cum se desfășoară cursurile la ȘSAJ și prin ce ne deosebim de alte instituții de învățământ din țară. Printre numele sonore din mass-media autohtonă, prezente la Zilele Ușilor Deschise, se numără:
- Mădălin Necșuțu, corespondent pentru „Balkan Insight” (Balkan Investigative Reporting Network), redactor-șef la „Evenimentul zilei”; instructor al cursului „Jurnalism pe teme politice și de afaceri externe”.
- Eugenia Crețu, jurnalistă la Radio Europa Liberă Moldova, autoare de documentare în cadrul emisiunii „Pur şi Simplu”, difuzate la postul public de televiziune Moldova 1; instructoare a cursului „Storytelling video”.
- Natalia Pîslaru, redactoră la Revista științifico-metodică „Învățătorul Modern”, reporteră la Ziarul Faclia.
Nici absolvenții/-tele Școlii nu au lipsit de la eveniment. Ei/ele au depănat amintiri, au vorbit despre experiența acumulată la cursuri, dar mai ales despre cum această experiență i-a ajutat în ulterioara lor carieră de jurnalist/ă. Potențialii/-ele candidați/-te la studii au putut intra în dialog cu:
- Nicolae Cușchevici, editor la RISE Moldova, instructor al cursului „Jurnalismul de investigație”, absolvent al promoției 2007-2008.
- Polina Cupcea, fondatoare și președintă „Oameni și Kilometri”, instructoare a cursului „Articolele lungi”, absolventă a promoției 2012-2013.
- Natalia Ghețu, moderatoare a talk-show-ului „Întreabă Ghețu” la TV8, absolventă a promoției 2015-2016.
- Dumitru Pelin, director executiv al portalului de știri Nord-News, Bălți, absolvent al promoției 2012-2013.
- Maria-Victoria Racu, nutriționistă, colaboratoare la Platforma E-Sănătate, absolventă a promoției 2018-2019.
Actualii/-ele studenți/-te ale ȘSAJ, la rândul lor, au încurajat participanții/-tele să nu ezite nici pentru o clipă și să depună dosarul pentru anul de studii 2020-2021.
Campania de admitere se încheie în data de 1 iulie curent, iar persoanele care vor fi înmatriculate vor avea șansa de a participa în câteva proiecte minunate, printre care: o vizită de studiu de o săptămână la cele mai renumite redacții din România, o tabără de iarnă cu formatori din afara țării, burse și stagii de patru săptămâni într-o redacție din Statele Unite, ș.a.
Pentru detalii despre admitere sau orice altă informație:
- Accesează site-ul www.scoaladejurnalism.md;
- Contactează-ne printr-un mesaj pe Facebook sau pe Instagram;
- Scrie-ne la adresa de email grabacov@scoaladejurnalism.md.