"Voteaza constient! Voteaza liber!", indeamna Promo-LEX

Promo-LEX lanseaza campania de educatie electorala „Voteaza constient! Voteaza liber!". Campania va contribui la crearea conditiilor pentru o comunicare efectiva intre cetateni si candidatii la functia de deputat in Parlament. Activitatile se vor desfasura in perioada 17 - 26 iulie 2009, in ajunul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova.

În cadrul campaniei vor fi desfasurate dezbateri publice electorale in 11 localitati din Republica Moldova. Acestea vor avea loc la Straseni, Dubasari, Anenii noi, Ialoveni, Basarabeasca, Glodeni, Riscani, Falesti, Drochia, Singerei, Cimislia. La dezbateri alegatorii prezenti vor avea posibilitatea sa comunice cu concurentii electorali, sa afle din prima sursa raspunsurile la intrebari si sa se informeze pentru a vota constient in ziua alegerilor. Dezbaterile vor fi moderate de experti-facilitatori  independenti.

„Datorita acestei campanii speram sa incurajam oamenii sa se informeze despre toti concurentii electorali si sa faca o alegere constienta, bazata pe propriile cunostinte si valori, ci nu o decizie de moment. Prin campania data vom contribui la dezvoltarea nivelului de cultura politica din tara. Noutatea acestei initiative este crearea unui spatiu comunicational intre toti candidatii electorali si electorat. Alegatorii vor avea ocazia sa aprecieze prezentarile actorilor electorali, iar in rezultat sa decida in favoare unuia dintre ei", a afirmat Natalia Gligor, coordonator de proiect „Voteaza constient! Voteaza liber!".

Totodata, in cadrul activitatilor desfasurate vor fi distribuite materiale informative, ce contin referinte la legislatia electorala, argumente pentru a a participa la alegeri si date de contact utile. Promo-LEX a lansat in cadrul campaniei si un spot audio, ce va fi difuzat la toate posturile de radio nationale si locale.

Proiectul „Voteaza constient! Voteaza liber" este realizat cu suportul financiar Czech Republic Development Cooperation.   

 

Interlic