Beneficiarii campaniei "Daruieste o carte copiilor orfani!" vor fi anuntati la 1 iuniePeste 2000 de carti au fost acumulate pana in prezent in cadrul campaniei "Daruieste o carte copiilor orfani!", petrecute de Centrul pentru Drepturile Copilului (CDC). Beneficiarii cartilor donate, precum si donatorii acestora, vor fi anuntati in cadrul manifestarilor prilejuite de Ziua Internationala a Copilului, care va fi marcata la 1 iunie, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit consultantului CDCM, Irina Codrean, campanie se desfasoara in R. Moldova de la inceputul acestei luni. Organizatii obstesti nationale si internationale, misiuni diplomatice acreditate la Chisinau, persoane fizice au fost chemate sa faca copiilor din scolile-internate viata mai frumoasa, impartind cu ei din cartile pe care le au.

Potrivit sursei citate, in cadrul aceluiasi eveniment va avea loc si premierea castigatorilor concursului de desene "Copiii au drepturile lor!".

Festivitatile dedicate Zilei Internationale a Copilului, organizate de CDMC, se vor incheia cu desfasurarea unui flash-mob "Copiii au dreptul la o viata mai buna". Scopul actiunii este de a promova drepturile copiilor in R.Moldova, precum si de a sensibiliza opinia publica asupra faptului ca toti copiii au dreptul la o viata mai buna.

Actiunile vor incepe la 1 iunie, la ora 15.00, in Scuarul de agrement pentru copii din Parcul Catedralei "Nasterea Domnului".

Ziua Internationala a Copilului este sarbatorita din anul 1924, cand Liga Natiunilor Unite a adoptat Declaratia Drepturilor Copilului. In 1989, Adunarea Generala a ONU adopta Conventia privind Drepturile Copilului, document ratificat de Parlamentul R.Moldova in 1990.

Sursa: Info-Prim Neo