Rolul mass-media in promovarea drepturilor omului si a valorilor democratice



La data de 2 Septembrie 2008, in incinta sediului Elita TV din orasul Rezina, Asociatia Promo-LEX a organizat seminarul cu tematica „Rolul mass-media in promovarea drepturilor omului si valorilor democratice". Aceasta activitate a fost realizata in cadrul proiectului Centrul de Resurse si Dezvoltare pentru Transnistria, proiect implementat cu suportul financiar oferit de National Endowement for Democracy.

La acest eveniment au participat tineri liceeni din or. Rezina si Ribnita. Majoritatea participantilor erau reprezentantii ai colegiilor de redactie ale ziarelor scolare.

Discutia din cadrul seminarului s-a axat pe urmatoarele teme: functiile massmedia, derpturile omului din perspectiva jurnalistica, problematica drepturilor omului reflectata de mass-media, rolul mass-media in promovarea valorilor democratice si rolul mass-media in criza democratiei contemporane. De asemenea, prin intermediul lucrului in grup, participantii au identificat in diferite articole din presa nationala drepturile ce sunt promovate de catre jurnalisti, si care sunt tehnicile de scriere a materialelor in cazul promovarii in mass-media a drepturilor omului.

În consecinta, tinerii jurnalisti si-au consolidat cunostintele si abilitatile existente in acest domeniul si au acumulat cunostinte noi, care cu siguranta le vor prinde bine in activitatea lor jurnalistica.

 

Gligor Natalia,

Buletinul Electronic Promolex