CNPAC campion în promovarea drepturilor copiilor



collage2Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copiii a fost premiat în semn de recunoștință pentru eforturile depuse în promovarea drepturilor copiilor. Premiul, care ne califică printre Campioni, a fost oferit în cadrul Galei UNICEF Moldova organizată cu ocazia celor 25 de ani de la adoptarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului.

În total au fost premiate șapte organizații și persoane fizice selectate în baza unui proces public de nominalizări în perioada 1 iulie – 30 septembrie curent.

Totodată, exprimăm sincere felicitări pentru premiile luate de Iosif Moldovanu, expert în domeniul drepturilor copilului, dar care este și membru al Consiliului Coordonator CNPAC, Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului CIDDC,Centrul Media pentru TineriInstitutul de Reforme Penale, organizații cu care avem parteneriate frumoase și o misiune comună de a promova drepturile copiilor.

Ceremonia de premiere a început cu piesa Imagine de John Lennon, interpretată de orchestra Liceului Serghei Rahmaninov, piesă declarată la nivel mondial imnul de suport UNICEF cu scopul de a crea un moment unic în istoria muzicii care să evidențieze marile provocări cu care se confruntă copiii din întreaga lume.

La eveniment au fost prezenți în calitate de invitați speciali: Primul Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, Președintele Parlamentului, Igor Corman, Prima Doamnă, Margareta Timofti, Vice-președintele Parlamentului, Liliana Palihovici, Diplomați, reprezentanți ai societății civile, copii și părinți.