Avocatul Vladimir Palamarciuc le-a prezentat cursanților Academiei Leaders for Justice cele mai bune norme etice din profesia juridicăDSC 0377

Chișinău, 22 iulie 2014:  Sâmbătă, la Biblioteca B.P. Hasdeu, cei 20 de cursanți ai Academiei Leaders for Justice au învățat tot ce trebuie să știe despre profesia de avocat și normele etice necesare pentru conturarea unei bune reputații juridice a profesioniștilor din domeniu, de la avocatul Vladimir Palamarciuc.

"La seminarul la care am participat, am prezentat tematica dedicată profesiei de avocat. În mod special au fost evidențiate aspectele funcționale ale avocaturii și reglementările privind etica profesională, atât în cadrul sistemului din Republica Moldova, cât și cel din SUA (Experiența Baroului Statului New Mexico). În a doua parte a seminarului au fost prezentate aspectele științifico-practice cu privire la interpretarea contractelor, nulitatea actului juridic civil și reglementările privind dinamica raporturilor juridico-civile în sistemul de drept din Moldova și tendințele reglementărilor la nivel european. În rezultatul seminarului am rămas convins că participanții își dau interesul în aprofundarea competențelor profesionale și apreciez implicarea activă la discutarea și rezolvarea exercițiilor practice propuse. Mulțumesc Invento și Ambasadei SUA la Chișinău pentru invitație. La fel, mulțumesc Baroului Statului New Mexico pentru furnizarea informațiilor relevante", a spus avocatul Vladimir Palamarciuc.

Informațiile pe care le-a prezentat au fost de un real folos cursanților Academiei Leaders for Justice.

„Formatorul a manifestat o pregătire teoretică și practică foarte bună, în ceea ce privește subiectul abordat. Prezentarea a fost bine structurată și accesibilă tuturor, indiferent de nivelul cunoștințelor juridice“, a menționat Andrei Anișcenco, unul dintre cursanți. 

„Seminarul din 19 iulie, organizat de Academia Leaders for Justice a avut un randament înalt, cu certitudine datorită organizatorilor, tematicii bine alese și cu siguranță datorită avocatului Vlad Palamarciuc, care ne-a răspuns la toate întrebările. Apreciez acest seminar și-l consider cel mai bun dintre cele la care am asistat“, a susținut și Daniela Cebuc, o altă participantă.

În cadrul Academiei Leaders for Justice analizăm împreună studii de caz relevante pentru mediul juridic moldovenesc și, împreună cu cei mai buni profesioniști din domeniu, le împărtășim cursanților ce înseamnă să fie lideri în jurisprudenă, timp de șase luni, printr-o serie de module special concepute.    

Proiectul „Academia Leaders for Justice“ este realizat de organizația Invento, graţie susţinerii generoase a poporului american prin intermediul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Conţinutul acestui material ţine de responsabilitatea Invento şi nu reflectă neapărat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii.

USA flag

 

Înființata ca o organizație non-profit, în 2011, agentia INVENTO contribuie la dezvoltarea continua a societații
prin participare, informare, educare si gestiunea programelor de dezvoltare social-economica.

Pentru informații suplimentare

Inesa Lupu

Project Manager al Academiei Leaders for Justice

E-Mail: inesa.lupu@invento.com