Blogerii din Ruseștii Noi au implimentat acțiuni civice



Sport, dezbateri, alegerile Consiliului Local al Tinerilor și sensibilizarea localnicilor în problema gunoiului de pe stradă, acestea au fost acțiunile civice realizate de tinerii bloggeri din comuna Ruseștii Noi.

După ce aceștea s-au învățat a scrie pe blog și au creat propria strategie de tineret a venit vremea pentru acțiune și implicare. Astfel, cca 12 tineri au arătat celorlalți cum e să fi-i un cetățean activ.

Președintele Consiliului nou ales, Lucia Codreanu ne mărturisește că este mîndră de poziția în care a fost aleasă și că va face tot posibilul ca tinerii să se implice și să rezolve problemele comunitare în continuare.

Tinerii implicați în proiectul Școala Tinerilor Bloggeri la final de proiect au discutat în cadrul unei mese rotunde problele cu care s-au confruntat și ce urmează să interprindă în continuare, dar au primit și premii pentru activism civic.

Programul „Fondul pentru Tineri Ialoveni" este coordonat de Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni" în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni. Programul este susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană Moldova din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcii (DANIDA)şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia, în cooperare cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Sabina COTOROBAI