Sesiune de informare pentru avocaţii din Bălţi privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare



Logo

 

Asociaţia Obştească „Centrul de Drept al Avocaţilor” în parteneriat cu Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, organizează la 26 octombrie 2012 în oraşul Bălţi o sesiune de informare pentru avocaţi privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare. Sesiunea de informare este realizată în cadrul proiectului “Cunoştinţe consolidate ale avocaţilor privind cazurile de discriminare”, finanţat de Fundaţia Soros-Moldova/Programul Egalitate şi Participare Civică.

Sesiunea de informare va avea loc vineri, 26 octombrie, ora 1100, în Sala Verde a complexului Lido din or. Bălţi.

La eveniment sunt invitaţi avocaţii din regiunea Nord a Republicii Moldova. Avocaţii interesaţi să participe pot să se înregistreze la numărul de telefon indicat mai jos.

Activităţi similare vor mai fi realizate şi în alte regiuni ale ţării: Cahul şi Chişinău până în aprilie 2013.

Proiectul are drept scop consolidarea capacităţilor avocaţilor privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul proiectului, se preconizează a fi informaţi 240 de avocaţi din 6 regiuni ale ţării privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare. De asemenea, vor fi editate 2 ediţii electronice ale revistei ştiinţifico-practice şi informative de drept „Avocatul poporului”; va fi elaborată o strategie de promovare a asistenţei juridice în cazurile de discriminare pentru anii 2013-2015; se va crea o pagină web cu resurse juridice pentru avocaţi; precum şi, va fi organizată o conferinţă naţională a avocaţilor.

 

Pentru mai multe informaţii:

Asociaţia Obştească „Centrul de Drept al Avocaţilor”

Oleg Palii, coordonator de Proiect, sau

Sergiu Găină, asistent de proiect.

Tel. (022) 240898, 240899, E-mail: law-center@cda.md, Website: www.cda.md.

Articol adaugat de: Sergiu Gaina