frule

Vezi toate articolele din rubrica Responsabilitate Socială Corporativă ℹ️

Un nou Apel de Propuneri de Proiecte va demara în curînd

Vila_Verde_Chisinau_APP-2CHIȘINĂU, 22 martie 2012. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) împreună cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au organizat un atelier de lucru cu scopul de a instrui principalii informatori despre un nou Apel de Propuneri de Proiecte, care va demara în curînd.

Veaceslav GUȚUȚUI, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a comunicat că exercițiul este foarte important, avînd drept scop informarea corectă a potențialilor aplicanți și beneficiari despre etapele și structura procesului, despre grila de evaluare a conceptelor de proiecte, finanțarea proiectelor din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), precum și despre reactualizarea proiectelor care au fost incluse în Documentul Unic de Program în 2010, dar nu au primit finanțare.

În acest context, reprezentanții MDRC au explicat specialiștilor din Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud, Consiliile Regionale, Academiei de Administrare procedura de depunere a conceptelor de proiecte, perioada și durata de selectare, precum și cerințele de bază în scopul obținerii finanțării. De asemenea, reprezentanții MDRC au vorbit despre necesitatea reactualizării Planurilor Operaționale Regionale (POR) - planuri de implementare a Strategiei de Dezvoltare Regională, prevăzut pentru 3 ani, care conține programele, proiectele și activitățile prioritare.

„În cadrul acestui Apel, selectarea trebuie să fie mai riguroasă, mai cu seamă în privința notelor conceptulae, deoarece, în ultimii 2 ani, au fost organizate seminarii și traininguri în scopul instruirii aplicanților în scrierea proiectelor, astfel că deja nu trebuie să rugăm  pe nimeni să depună proiecte, ci să se vină cu inițiativă în acest sens”, a spus Ion BODRUG, directorul ADR Nord.

Totodată, în cadrul evenimentului  participanții au propus ca proiectele incluse în POR în 2010 să fie reevaluate și depuse la Apelul de propuneri din 2012 ca și concepte, urmînd procedura și etapele de selectare. De asemenea, cei prezenți au discutat și despre aprobarea Documentului Unic de Program (DUP) pentru 2013-2015, document ce va include proiectele selectate în urma Apelului de Propuneri de Proiecte din 2012, precum și cele incluse în DUP în anul 2010 și nu au fost acoperite financiar.

Philipp JOHANNSEN, reprezentantul de țară al Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova, comunicat importanța exercițiului, avînd în vedere informarea corectă a aplicanților și implementarea unor proiecte durabile.

Igor MALAI, director adjunct al Direcției generale dezvoltare regională, a informat participanții despre condițiile generale de finanțare, prioritățile strategice și evaluarea eficientă a conceptelor de proiect. În acest context, directorul adjunct a menționat că, pentru a selecta niște proiecte regionale durabile, membrii grupului de lucru vor fi instruiți.

Amintim că primul Apel de Propuneri de Proiecte a fost lansat în anul 2010, în urma căruia au fost selectat 128 de proiecte, iar 56 dintre acestea au fost incluse în DUP și finanțate din FNDR, pentru perioada de implementare 2010-2012. Din numărul total de proiecte, actualmente sînt în proces de derulare 36 ( 31 - cu finanțare din FNDR, alte 5 sunt finanțate de GIZ).

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor
Agenția de Dezvoltare Regională Nord


www.adrnord.md



Pro Bono Banner Placement

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola