În comuna Bobeica şi-a deschis uşile Centrul de Voluntariat



 DSCN0830Tinerii din comuna Bobeica au inaugurat Centrul de Voluntariat din localitate (CVB). Evenimentul desfăşurat la 6 decembrie a fost marcat de o acțiune de informare prin care tinerii și-au prezentat planurile de viitor, dar și misiunea pe care şi-au asumat-o în cadrul comunității.

Activitatea face parte din proiectul “EU în comunitate”, implementat de AO „Always together” cu sprijinul Fundației Soros-Moldova și al Guvernului Suediei.

Centrul de Voluntariat din Bobeica îşi propune să promoveze implicarea voluntară a membrilor comunității în dezvoltarea societății civile, precum și de a da o mână de ajutor la rezolvarea necesităţilor comunității. Autorităţile locale prezente la deschidere au menţionat că prin acțiunile voluntarilor, locuitorii din Bobeica vor conștientiza rolul pe care îl are fiecare pentru a trăi într-o comunitate sănătoasă şi prosperă.

Evenimentul a adus în prim plan misiunea tinerilor din comuna noastră privind nevoile comunităţii locale şi rolul pe care îl au în schimbarea rurală. Conştientizarea acestor aspecte va determina crearea unei “comunităţi solidare, mai curate, mai frumoase“.