Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3867

Parlamentul Tinerilor a lansat concurs pentru functiile de tinar deputat



Vineri, 17 septembrie 2010, ora 11:00, Parlamentul Tinerilor a organizat conferinţa de presă cu subiectul "Lansarea concursului deschis pentru funcţiile de tînăr deputat".

În cadrul conferinţei, membrii Parlamentului Tinerilor au abordat cîteva probleme pe marginea situaţiei tinerilor din RM la momentul actual care a afectat inclusiv si componenta membrilor Parlamentului Tinerilor. Acestea i-au chemat la o responsabilitate sociala atît tinerii cît şi părinţii acestora.  Au anunţat  concurs deschis pentru completarea a 50 locuri libere de deputat în cadrul programului. Program destinat tuturor tinerilor din Republica Moldova cu vîrsta cuprinsă între 16-25 ani care doresc să participe la procesul de luare a deciziilor, să acumuleze experienţă de deputat, să cunoască cum se adoptă o lege şi să contribuie la elaborarea unor politici publice.

Astfel, tineri vor avea oportunitatea de a se manifesta ca lideri, să obţină cunoştinţe şi experienţă pentru cariera proprie şi pentru dezvoltarea comunităţii sale.

În cadrul programului, tinerii deputaţi se vor întâlni cu  liderii politici, lideri de fracţiuni, preşedinţi ai comisiilor parlamentare, vor fi instruiţi în comunicare publică, activitate parlamentară, elaborarea şi analiza politicilor publice, liderism, vor asista la şedinţele plenare a Parlamentului RM. Pentru o mai bună însuşire a funcţionării legislativului tinerii vor simula activitatea plenară a Parlamentului RM.

Tinerii doritori pot aplica on-line pe www.parlamentultinerilor.md pînă la 30 septembrie.

Parlamentul Tinerilor este un program național, coordonat de către Institutul Tineretului Guvernator din RM în parteneriat cu Parlamentul Republicii Moldova și este susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

 

Contact :

Institutul Tineretului Guvernator din Moldova

Bd. Stefan cel Mare, 169

Tel : (+22) 844 885

Mob: (+373) 67 11 77 11

e-mail: info@parlamentultinerilor.md