AO CIDP ANIMA// Finaliștii Programului de minigranturi ”YOUthCATalizator”



Afis castigatori civic.md

Finaliștii Programului de minigranturi ”YOUthCATalizator”

În toamna 2022 un grup de tineri din nord au participat la programul de formare și abilitare în dezvoltarea Planurilor antreprenoriale. La program au participat tineri și tinere dornici/dornice de a dezvolta comunitatea și economia din regiune. Drept urmare a cursurilor de abilitare, a fost lansată perioada de depunere a proiectelor antreprenoriale din partea tinerilor și tinerelor  NEET din Nord. Urmare a apelului de minigrant, au fost recepționate 11 cereri de finanțare. Tinerii aplicanți au participat la sesiunea de interviu cu juriul, prezentarea proiectelor, și îmbunătățirea propunerilor. În urma procesului de analiză finală a juriului,  s-au propus către finanțare 6 proiecte din 3 regiuni – Sângerei, Dondușeni și Fălești. Printre finaliști se enumeră 4 fete și 2 băieți din satele celor 3 raioane de proiect.  

În lista afacerilor locale finaliste la programul de minigranturi sunt:  

  1. Servicii auto (Dondușeni);
  2. Servicii frizerie (Sângerei);
  3. Servicii de alungire a unghiilor (2 proiecte în Dondușeni și Fălești);
  4. Servicii tehnice de IT (Dondușeni);
  5. Servicii de alungire și vopsire a genelor și sprâncenelor (Sângerei);

În primăvara 2023 câștigătorii programului vor avea parte de finanțare în sumă de 2000 euro fiecare proiect antreprenorial, mentorat gratuit în format online și offline în primăvara-vara și toamna anului 2023. Din cadrul programului vor fi oferite consultațiile experților în marketing, digitalizare, finanțe, managementul resurselor umane, legislație. Astfel, tinerii vor fi ghidați prin programul de coachimg din partea experților în dezvoltarea eficientă a micilor afaceri.

Toate planurile de afaceri câștigătoare, sunt propuse spre implementare în localități rurale, astfel punem accent pe dezvoltarea economică a satelor din regiunea de nord și crearea oportunităților economice acasa pentru tineri.

Programul CATalizator economic poate fi analizat și urmărit la http://anima.md/catalizator/ , precum și alte oportunități pentru Tine http://anima.md/ .

________________

Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ”ANIMA” implementează inițiativa ” YOUthCATalizator – contul activ al tinerilor antreprenori” în cadrul proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă şi durabilă în R. Moldova” Acest grant este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat/ă de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene