Vocea tinerilor ialoveneni a fost auzită la Forumurile de tineret

La data de 17 şi 18 iunie 2010, în oraşul Ialoveni, în Sala mare de şedinţe a Consiliului raional s-au desfăşurat două Forumuri raionale de tineret cu participarea reprezentanţilor tinerilor şi lucrătorii de tineret din cele 25 localităţi ale raionului Ialoveni. Forumurile s-au desfăşurat cu scopul de o analiza situaţia tinerilor din regiune, a identifica şi prioritiza problemele acestora, precum şi de a propune soluţii pentru rezolvarea problemelor. La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei raionului: Dl Mihail Silistraru, preşedinte; Dna Natalia Petrea, vicepreşedinte; Dl Victor Pletosu, specialist în probleme de tineret.

Acest evenimente au fost realizate în cadrul proiectului „Fondul pentru Tineri Ialoveni” care se implementează de către Asociaţia „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni cu susţinerea financiară a Fundaţiei Est-Europene din Moldova. În acest context, participanţii la forumuri au fost informaţi despre obiectivele, beneficiile şi activităţile proiectului respectiv.


Participanţii au fost divizaţi în grupuri de lucru pentru a se expune asupra următoarelor subiecte: avantajele şi dezavantajele implicării tinerilor; modalităţile de atragere a tinerilor în cadrul iniţiativelor comunitare; cauzele pasivităţii tinerilor; motivele care îi determină pe tineri să se implice în activităţi extracurriculare, etc.

Un studiu complex asupra situaţiei tinerilor din localităţile raionului Ialoveni va apărea în luna august.

 

Ecorazeni


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă