Yep!Moldova anunță cu mândrie finalizarea celei de-a II-a ediții a Creative Accelerator, un program dedicat sprijinirii și dezvoltării start-upurilor din industriile creative



0B3A2508 min

Yep!Moldova anunță cu mândrie finalizarea celei de-a II-a ediții a Creative Accelerator, un program dedicat sprijinirii și dezvoltării start-upurilor din industriile creative. 

Programul Creative Accelerator a reunit creatori și antreprenori din diverse domenii, oferind un mediu propice pentru dezvoltarea ideilor și scalarea start-upurilor. Timp de cinci luni, participanții au beneficiat de expertiză națională și internațională din partea a 12 mentori din 9 țări, au avut privilegiul de a se conecta cu antreprenori de succes, au participat la bootcampuri intensive dedicate instrumentelor și strategiilor specifice industriilor creative și au beneficiat de resurse valoroase pentru a valida, testa și dezvolta ideile de start-up.

Câștigătorii ediției a II-a Creative Accelerator sunt:

  • Locul 1: Bipack - ambalaje ecologice pentru fructe și legume, fabricate din hârtie reciclată
    • Premiu: 7000 dolari grant și voucher în valoare de 1500 dolari pentru participare la un eveniment internațional. 
  • Locul 2: HR MAGIC - interviuri de angajare virtuale, gamificate
    • Premiu: 3000 dolari grant și voucher în valoare de 1500 dolari pentru participare la un eveniment internațional. 
  • Locul 3: Ossicone PM - platformă de management de proiect pentru studiourile de creație pentru colectarea feedback-ului clienților din toate canalele de comunicare 
    • Premiu: Voucher pentru testarea ideilor de marketing (1200 dolari) și voucher în valoare de 1500 dolari pentru participare la un eveniment internațional. 
  • Premiu special: Arthub - platformă de colaborare pentru artiști și creatori, facilitând accesul la resurse și oportunități de networking.
    • Premiu: 300 dolari pentru testarea ideilor de marketing

Alexandra, cea mai tânără participantă de doar 13 ani, a impresionat juriul cu start-upul său de familie, Arthub, demonstrând că vârsta nu este o barieră în calea antreprenoriatului.

Creative Accelerator este implementat de Yep!Moldova cu sprijinul financiar al Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, un fond regional de 285 milioane de dolari, și al partenerilor Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID Moldova, Suedia și UK AID, găzduit de Artcor. Pentru mai multe informații despre program și pentru a urmări progresul viitorilor antreprenori creativi, vizitați www.yepmoldova.org/creativeaccelerator2.