Te invit în Intersecția de bine - un newsletter pentru ONG-uri și comunitățile cu oameni responsabili



Bine te-am găsit!

Numele meu este Natalia Șeremet și am o patimă pentru comunicare și pentru faptele bune cu amprentă socială.

Lunar și voluntar, intersectez faptele și mostrele de bine într-un newsletter pentru ONG-uri și comunitățile cu oameni repsonsabili.

L-am denumit Intersecția de bine și prezint acolo, în fiecare ediție:

🔶 un program sau o aplicație software gratuită, disponibilă pentru ONG-urilor

🔶 un fenomen social tălmăcit pe înțelesul tuturor

🔶 o campanie de sensibilizare inedită

🔶 noutăți despre cum va arăta viitorului nostru verde

🔶 sugestii despre ce poți asculta, privi, replica, explora etc.

🔶 și-o temă de reflecție pentru acasă.

Las mai jos un fragment din ediția de noiembrie a Intersecției de bine:

---------------------------

Bun venit în noiembrie, luna cu diminețile îmbrăcate în promoroacă 🥶!

După un octombrie roz, azi începe un Noiembrie Mustăcios 🥸.

La nivel global, noiembrie e luna care atrage atenția asupra sănătății fizice și psihice a bărbaților. Mișcarea poartă numele de „Movember” și vine de la îmbinarea cuvintelor „moustache” (mustață) și „November” (noiembrie).

Vreme de 30 de zile, începând cu 1 noiembrie, bărbații sunt îndemnați să-și lase mustața să crească. În acest fel ei devin „pancarte grăitoare” care atrag priviri și au ocazia de a vorbi despre cancerul de prostată, cancerul testicular și despre sănătatea mintală masculină.

De ce anume mustața ca simbol al campaniei?

Mustața nu se mai poartă de ceva vreme în societățile contemporane. Dacă un bărbat își lasă mustață, imediat începe a atrage priviri și a provoca întrebări, iar asta le permite „mustăcioșilor” care s-au alăturat campaniei să vorbească despre importanța sănătății la bărbați, a cancerul de prostată sau a celui testicular.

Pe de altă parte, mustața e un simbol tipic masculin care, printr-o abordare creativă, pusă la cale de un grup de studenți într-o seară, la o bere 🍻, a ajutat la transmiterea unui mesaj pentru toți bărbații lumii: sănătatea nu trebuie neglijată

Dacă vrei să te alături mustăcioșilor, trebuie să o faci începând de azi: ar trebui să ai tenul proaspăt bărbierit și să-ți lași mustața să crească timp de 30 de zile.

Iar dacă ești întrebat de ce ai făcut-o, știi deja ce să spui 😎.

Femeile sunt și ele încurajate să poarte o mustață falsă 🥸 la evenimentele tematice care se organizează peste tot în lume, în această lună 😊.

---------------------------------------------------

Descoperă toate rubricile din newsletter aici: https://nataliaseremet.substack.com/p/intersectia-de-bine-11, iar daca îți sunt pe plac resursele de acolo, te poți abona oricând.

Țin ușa mereu deschisă: https://nataliaseremet.substack.com