Studio CPOST, specializat în efecte vizuale și post-producție video, este câștigătorul premiului de $5000 în Programul Creative Accelerator



DBubulici 2547

 

Luni, 10 iulie, la Centrul Industriilor Creative, Artcor, nouă echipe finaliste a primului program de accelerare a startup-urilor CreaTech din Moldova, Creative Accelerator, și-au susținut proiectele în fața juriului format din experți naționali și internaționali.

În urma votului, câștigătorul premiului mare a fost desemnat studioul CPOST, specializat în efecte vizuale și post-producție video. Acesta va beneficia de suportul financiar în valoare de 5000 $ din partea Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), pentru a-și extinde vânzările și a atrage parteneri din străinătate. Suplimentar, în cadrul evenimentului, echipele CPOST, HealthXR și Inima Pură au fost premiate de către Proiectul Tehnologiile Viitorului cu certificate  în valoare de 1500$ care oferă posibilitatea de participare la o conferință internațională în domeniul creativ.

Câștigătorii și-au exprimat recunoștința față de organizatorii programului Creative Accelerator pentru experiența dobândită, în special pentru șansa de a ne prezenta startupul în fața investitorilor. ,,Mulțumim echipei Yep!Moldova, în special doamnelor Viorica Cerbușca și Margarita Ursu, pentru deschiderea și sprijinul acordat în procesul de învățare pe tot parcursul programului. Cunoștințele obținute în cadrul sesiunilor de mentorat au fost de mare ajutor echipei noastre și, învățând să ne structurăm proiectul și să îl prezentăm corect, am reușit să obținem această victorie.", mărturisește Ilia Crestincov, membrul echipei CPOST.

În total, în finala programului Creative Accelerator au ajuns 9 echipe, care, timp de 6 luni, au muncit cot la cot cu colegii și mentorii din proiect, pentru a-și dezvolta ideile și a-și demonstra capacitatea de scalare. Împreună, aceștia au parcurs patru etape: Inspirație, Ideație, Incubare, Accelerare. Ultima etapă, Demo Day, a avut loc în data de 10 iulie și a fost decisivă pentru a desemna proiectul cu cel mai scalabil potențial. Sesiunea de pitching a avut loc în format de prezentare (4 minute) și răspunsuri (2 minute), pentru fiecare participant. Pentru prima dată, un asemenea eveniment a fost prevăzut cu Demo Zone, unde au putut fi testate/vizualizate produsele și serviciile participanților la Pitch.

Creative Accelerator este un program menit să conecteze startuperii creativi cu experți și antreprenori experimentați. Amintim că pentru participare au fost admiși creatori și artiști ce dezvoltă branduri noi și în fază de creștere din mediul CreaTech. În rândul celor 9 echipe finaliste se regăsesc proiecte ce își propun să implementeze moda circulară reciclabilă, să ofere experiențe inovative în învățarea chimiei pentru elevii de gimnaziu și liceu, să contribuie la îmbunătățirea calității studiilor medicale prin utilizarea ochelarilor VR și altele. Toate proiectele participante în accelerator au trecut o selecție strictă, iar progresul celor 9 echipe finaliste este de-a dreptul remarcabil. Felicitări tuturor participanților: VinArt, HomeLab, Memphis, CPOST, LAEN Studio, Artnfuze, FELICITA, HealthXR, Inima Pura.

Acceleratorul este implementat de Yep! Moldova și Artcor. Suportul financiar este oferit de Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) - fond regional de 150 de milioane de dolari, un pionier în Ucraina și Moldova, cu o experiență de peste 28 ani de investiții în companii mici și mijlocii. Partenerul programului este Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Marea Britanie și Suedia.