Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

ORGANIZATIILE MASS-MEDIA CONDAMNA CAZURILE DE INTIMIDARE A JURNALISTILOR IN PERIOADA ELECTORALA

Organizatiile neguvernamentale de media din R. Moldova au lansat marti, 12 iunie, o declaratie in care isi manifesta protestul in legatura cu comportamentul politiei fata de colaboratorii
postului de televiziune "Euro TV Chisinau".

Potrivit semnatarilor documentului, ziaristii de la "Euro TV Chisinau" au depistat, dupa desfasurarea primului tur de scrutin, 8 buletine de vot stampilate chiar in apropiere de sediul postului de televiziune. Ca urmare a semnalarii de catre acestia a incalcarilor legislatiei electorale, la 8 iunie curent, politia a descins masiv si abuziv la sediul postului de televiziune, manifestand un comportament agresiv fata de angajatii acestuia. In loc sa-i trateze cu respect pe jurnalistii care au semnalat anumite incalcari si sa initieze ancheta pe marginea acestui caz cu descoperirea vinovatilor, politistii au recurs la intimidari ale reprezentantilor "Euro TV Chisinau".

Semnatarii declaratiei atentioneaza ca acest comportament inadecvat al politiei este cu atat mai ingrijorator, cu cat abuzurile organelor de drept au devenit o "norma" in ultima perioada. ONG-urile de media solicita Ministerului Afacerilor Interne sa intreprinda actiuni operative si eficiente pentru a asigura legalitatea si oportunitatea actiunilor colaboratorilor de politie.

Declaratia organizatiilor neguvernamentale de media este semnata de Centrul Independent de Jurnalism, Asociatia Presei Independente, Asociatia Presei Electronice APEL, Comitetul pentru Libertatea Presei, Centrul de Investigatii Jurnalistice, Uniunea Jurnalistilor din Moldova.

Sursa: Info-Prim Neo

 

 


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă