Gata cu gunoaiele



Gata cu gunoaieleLa începutul acestei luni, Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” a demarat realizarea în parteneriat cu Primăria comunei Răzeni a proiectului „Gata cu gunoaiele”, implementat cu suportul financiar al Fondului Ecologic Naţional. Proiectul va fi unul de durată şi urmăreşte scopul de a reduce la minim a deşeurilor reciclabile şi/sau care nu sînt biodegradabile precum şi informarea populaţiei despre necesitatea de a avea şi a păstra un mediu ambiant curat prin separarea deşeurilor reciclabile şi/sau care nu sînt biodegradabile de gunoiul menajer, astfel contribuind la îmbunătăţirea situaţie ecologice de pe teritoriul localităţii.

În acest sens, pînă la finele lunii septembrie în locurile publice de pe teritoriul comunei vor fi instalate 16 lăzi pentru gunoi menajer şi 5 containere pentru colectarea sticlelor din plastic. Asociaţia continuă colectarea hîrtiei uzate care poate fi donată de către cetăţeni şi agenţii economici din teritoriu. Cele mai active persoane care se vor implica în cadrul proiectului vor beneficia în luna octombrie de o excursie la mănăstirile: Hîncu, Căpriana şi Suruceni.

Tot în acest context, Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” a anunţat desfăşurarea Concursului ecologic „Reciclează, Imaginează, Creează”. Prin lansarea acestui concurs se doreşte ca elevii participanţi din localitate, să se întreacă în imaginaţie şi creativitate, făcând lucruri utile din deşeurile pe care le generăm zi de zi. Obiectivele acestui concurs sunt de a dezvolta o atitudine ecologică, prin cultivarea grijii faţă de mediul natural şi de a dezvolta imaginaţia şi creativitatea. Lucrările va trebui să conţină 80% deşeuri reciclabile (hârtie, carton, etc). Se va pune accent pe utilitatea obiectului realizat, inovativitate şi originalitate.

Pentru a facilita accesul populaţiei la informaţiile de mediu, asociaţia va edita lunar un buletin de educaţie ecologică. Buletinul va fi distribuit gratuit locuitorilor comunităţii şi va fi multiplicat din resursele financiare obţinute din realizarea maculaturii şi sticlelor din plastic donate de cetăţeni. Tot din aceste resurse financiare vor fi procuraţi puiţi maturi care vor fi plantaţi în parcul de la Răzeni.

http://ecorazeni.wordpress.com