Promo-LEX lanseaza campania "Voteaza constient! Voteaza liber!"



Asociatia Promo-LEX lanseaza campania de educatie electorala "Voteaza constient! Voteaza liber!". Campania va contribui la crearea conditiilor pentru o comunicare efectiva intre cetateni si candidatii la functia de deputat in Parlament, transmite asociatia prin intermediul unui comunicat de presa citat de ActualPRESS.

 

În cadrul campaniei vor fi desfasurate dezbateri publice electorale in 11 localitati din Republica Moldova. Acestea vor avea loc la Straseni, Dubasari, Anenii noi, Ialoveni, Basarabeasca, Glodeni, Riscani, Falesti, Drochia, Singerei, Cimislia.

Coordonatorul proiectului "Voteaza constient! Voteaza liber!", Natalia Gligor, a specificat in textul comunicatului de presa ca datorita acestei campanii asociatia Promo-LEX spera sa incurajeze oamenii sa se informeze despre toti concurentii electorali si sa faca o alegere constienta, bazata pe propriile cunostinte si valori, dar nu o decizie de moment.

"Prin campania data vom contribui la dezvoltarea nivelului de cultura politica din tara. Noutatea acestei initiative este crearea unui spatiu comunicational intre toti candidatii electorali si electorat. Alegatorii vor avea ocazia sa aprecieze prezentarile actorilor electorali, iar in rezultat sa decida in favoare unuia dintre ei", a afirmat Natalia Gligor.

În acelasi context se mentioneaza ca in cadrul activitatilor desfasurate vor fi distribuite materiale informative, ce contin referinte la legislatia electorala, argumente pentru a participa la alegeri si date de contact utile.

Activitatile se vor desfasura in perioada 17 - 26 iulie 2009, in ajunul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Proiectul „Voteaza constient! Voteaza liber" este realizat cu suportul financiar Czech Republic Development Cooperation.    

 

ActualPRESS