Academia Națională de Șah din Moldova a deschis o nouă filială în sectorul Râșcani al capitalei



 La 9 aprilie 2017, Academia Națională de Șah din Moldova, cu suportul Fundației Europene de Șah Kasparov, a organizat ”Ziua Ușilor Deschise”, cu genericul ”Dezvoltare personală prin șah”, eveniment dedicat lansării unui nou centru de predare-învățare-evaluare a șahului în sect. Râșcani al capitalei, situat pe strada Miron Costin 15/3. 

Evenimentul a fost orientat spre promovarea jocului de șah în rândul copiilor cu vârsta între 5-12 ani și asigurarea accesului la studii de calitate pentru toții copiii doritori.

Invitații, părinți împreună cu copii, au beneficiat de lecții gratuite de șah, joc simultan cu profesorii-antrenori ai Academiei, premii și diplome, comunicare interactivă. Ceremonia a culminat cu o masă festivă dulce și o tortă specială evenimentului.

Șeful Departamentului cercetare științifică al Academiei Naționale de Șah din Moldova, doctor în științe ale educației, conferențiar universitar și autorul Curriculei ȘAHUL, aprobată de Ministerul Educației, domnul Ion Bogros, a declarat în cadrul evenimentului: ”Copiii, care vor învăța aici șahul metodic, conform unui program bine gândit, corelat cu vârsta copiilor, cu etapele de formare în domeniul șahului, vor fi orientați spre o dezvoltare intelectuală și ca rezultat ei vor învăța și mai bine celelalte discipline școlare”.  

Academia Națională de Șah din Moldova aduce sincere mulțumiri tuturor părinților și copiilor care au fost alături de echipa Academiei la acest eveniment, Fundației Europene de Șah Kasparov și personal campionului mondial Garry Kasparov, care a oferit un suport inestimabil în formarea și dezvoltarea Academiei Naționale de Șah din Moldova.

Despre Academie

Academia Națională de Șah din Moldova a fost fondată în anul 2010 cu scopul creării unui sistem educațional de predare-învățare a șahului pentru copii și asigurarea tuturor cu acces la studii de calitate, indiferent de statutul social, cerințele educaționale, locul de domiciliere sau limbă vorbită.

În scopul realizării misiunii, Academia a elaborat și aprobat la Ministerul Educației mai multe acte normative, ca Curriculum ”ȘAHUL”, Curriculum cursului ”Predarea șahului cu utilizarea tehnologiilor informaționale”; a încheiat acorduri de colaborare cu Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului, Fundația Europeană de Șah Kasparov, Uniunea Europeană de Șah ș.a.

Elevii Academiei Naționale de Șah din Moldova studiază șahul metodic, în format interactiv, interesant și ușor de memorat, conform unor programe performante elaborate de specialiștii în pedagogia șahului din topul mondial, fapt ce asigură formarea armonioasă a copiilor în domeniu – de la începători pînă la nivele avansate.

Toți doritorii de a studia șahul se pot înregistra și obține mai multă informație pe http://cursuri.sah.md/index.php/?ref=76

17861657 1467284083316263 3342547175582111340 n