Vocile tinerelor jurnaliste comunitare A.O. C.R.D.C.: Cristina Belîi
Cristina Belîi este o tânără activă și dedicată, care reușește să îmbine studiile la I.P. Colegiul de Medicină Cahul cu participarea în diverse activități de voluntariat și inițiative comunitare.
În calitate de jurnalistă comunitară, Cristina a investigat problema lipsei unei resurse centralizate care să cuprindă toate serviciile și centrele de sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale din Cahul. În urma cercetării sale, a descoperit că, deși există mai multe instituții care oferă suport, acestea nu sunt suficient de vizibile pentru cei care ar avea nevoie de ele.
Pentru soluționarea acestei probleme, Cristina a discutat cu reprezentanți ai instituțiilor care oferă aceste servicii, iar analizând în de aproape piața și studiind serviciile prezente pe piață, au fost identificate centrele care oferă acest suport, care pot fi accesat pe acest link.
Lista completă, care include datele de contact ale acestor centre, adresele și serviciile oferite, poate fi accesatăhttps://bit.ly/3WIKiwg. Pentru a face această listă și mai utilă, au fost incluse și servicii similare din Chișinău, astfel încât cei care nu găsesc soluții în Cahul să aibă alternative.
Articolele publicate de Cristina pot fi citite pe jurnalist.md sau accesând linkurile atașate mai jos:
Experiența Cristinei în proiect
„Sunt mulțumită de acest proiect, organizarea și mentorii mi-au plăcut și m-au ajutat. Consider că această a fost o experiență valoroasă de a explora problemele comunitare și a înțelege că prin jurnalism comunitar ele pot fi soluționate. Procesul de redactare a fost unul mai complicat, dar interesant, prin faptul că a necesitat o analiză atentă a situației, o colectare corectă a datelor și prezentarea lor sub un mod înțeles cititorilor. Sunt de părere că proiectul nu doar mi-a îmbunătățit abilitățile de scriere și investigare, dar mi-a oferit și încrederea că se pot aduce schimbări pozitive prin jurnalism.”
Acest material este realizat de Centrul Regional de Dezvoltare Comunitară cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.