14 posturi TV si 8 ziare regionale si locale, vor promova participarea la alegeri



La Chisinau a fost lansat astazi proiectul „Actiuni media pentru educatie electorala", destinat exclusiv institutiilor media din provincie, proiect care va contribui la sporirea accesului la informatie electorala echidistanta in contextul parlamentarelor 2009, transmite DECA-press.  Timp de un an 14 posturi TV si 8 ziare regionale si locale, vor promova participarea la alegeri si vor prezenta informatii utile despre exercitarea dreptului la vot. De asemenea, vor fi organizate dezbateri electorale si post-electorale care ii vor ajuta pe cetateni sa cunoasca mai bine partidele politice participante in campania electorala si platformele acestora.

Posturile TV si ziarele implicate in proiect vor oferi cetatenilor emisiuni si articole de educatie civica si electorala. Pe durata campanei posturile locale TV vor organiza dezbateri electorale.

Proiectul este implementat de Reprezentanta din Moldova a Fundatiei Eurasia, este finantat de Uniunea Europeana si co-finantat de Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida/Asdi), Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).

DECA-press