Campanie CJI: O lege mai bună pentru jurnaliști, un cetățean mai informat!Cetățenii trebuie să fie informați corect și obiectiv de către mass-media, iar jurnaliștii să aibă acces la orice informație de interes public  - acesta este mesajul unei noi producții video lansate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).  Spotul a fost realizat în susținerea campaniei pentru îmbunătățirea cadrului legal privind accesul la informație, inițiată de CJI. Pe parcursul acestei campanii, CJI  va organiza o serie de evenimente în cadrul cărora va discuta despre rolul mass-media în informarea corectă a cetățenilor și necesitatea unor noi prevederi legale, care ar facilita accesul presei la informație.

Precizăm că CJI a remis spre examinare Parlamentului, Președinției și Guvernului un set de propuneri de modificare a Legii nr.982-XIV din 11 mai 2000 privind accesul la informație (articolele 15 și 16) și a Codului contravenţional al Republicii Moldova nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008 (art. 71). Proiectul de lege are ca scop îmbunătățirea procedurii de înregistrare a cererilor privind obținerea informației, reducerea termenului de satisfacere a acestor cereri și înăsprirea pedepsei pentru încălcarea legislației privind accesul la informație de către persoanele responsabile de prezentarea informației.

 

Această campanie este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.