Campanie CJI: Vrem acces în Parlament!



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) continuă campania de advocacy, în scopul   asigurării accesului liber al presei la ședințele Parlamentului, astfel încât reprezentanții mass-media să poată reflecta obiectiv şi multilateral activitatea legislativului și să informeze veridic cetățenii.

Mai mulți jurnaliști apar într-un spot video, realizat de CJI, în care solicită să le fie respectat dreptul de a-şi desfăşura nestingherit activitatea. Or, libertatea presei presupune și accesul liber al jurnaliștilor la informație.

Precizăm că, anterior, în cadrul Zilelor Libertății presei, CJI, alături  de alte organizații de media, a organizat un flashmob în faţa Parlamentului, cu genericul: "Ţarcu-i pentru oi, nu e pentru noi".  Problema a fost dezbătută și în cadrul unui Club de presă, organizat de CJI în luna noiembrie 2014. Maii mulți experți, prezenţi la discuţii, au atras atenţia că restricționarea accesului media în Parlament este o problemă stringentă nu doar a presei, ci a întregii societăți şi că prin astfel de restricţionări se încalcă dreptul cetăţenilor de a fi informaţi pe subiecte ce țin de interesul public.

 

Acest material video a fost realizat în cadrul proiectului Campanii de advocacy pentru asigurarea transparenței proprietății media, a accesului la informație, promovarea valorilor și integrării europene implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Realizarea acestuia este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Opiniile exprimate aparțin Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.