Olga Melniciuc, trainer al Academiei Leaders for Justice: Juriștii Academiei știu să identifice idei de proiecte și să solicite eficient o finanțareChișinău, 3 octombrie 2014

Logo Project

Membrii Academiei Leaders for Justice au participat, duminică, de o sesiune de training cu totul specială, despre scrierea proiectelor. Trainingul a fost susținut de către Olga Melniciuc, consultant în cadrul Consiliului Economic al premierului Iurie Leancă. Tinerii juriști au învățat cum să identifice corect o problemă în societate și cum o pot transforma într-un veritabil punct de plecare pentru scrierea unei cereri de finanțare nerambursabilă, în vederea implementării unui proiect dedicat.

Consultantul pe probleme economice al premierului Iurie Leancă le-a mai arătat cursanților Academiei Leaders for Justice cu să-și formuleze corect obiectivele în cadrul proiectelor pe care le scriu, ce reprezintă activitățile în cadrul acestor proiecte, cum să le argumenteze și să le bugeteze, dar și cum să le planifice după schema Gantt.

”Participanții au fost foarte activi în cadrul trainingului și au propus mai multe idei bine punctate ce țin de domeniul legislativ și justiție corectă. Acest training a contribuit la dezvoltarea gândirii critice a participanților, i-a ajutat să înțeleagă care sunt pașii în identificarea unei idei de proiect și completarea unei cereri de finanțare. Cu siguranță cunoștințele dobândite le vor fi de mare folos participanților în procesul de identificare a problemelor și soluțiilor concrete pentru îmbunătățirea Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției în Moldova”, a spus Olga Melniciuc, după încheierea trainingului.

Master în studii europene, afaceri și administrare și licențiată în relații economice internaționale, Olga Melniciuc este unul dintre puținii experți în finanțarea afacerilor și proiectelor non-profit din Republica Moldova, cu mai multe programe implementate cu success. Olga este una dintre co-fondatoarele Asociației pentru Tineri Antreprenori și e liderul Asociației Femeilor de Afaceri din Moldova (AFAM).

 

Proiectul „Academia Leaders for Justice“ este realizat de organizația Invento, graţie susţinerii generoase a poporului american prin intermediul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Conţinutul acestui material ţine de responsabilitatea Invento şi nu reflectă neapărat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii.

INVENTO este o organizație non-guvernamentală și non-profit, creată în 2011, care are misiunea de a educa, inspira, informa și asista atât organizațiile cât și persoane  tinere, bărbaţi şi femei, în dezvoltarea continuă socio-economică a comunităţii.

Pentru informații suplimentare

Inesa Lupu

Project Manager al Academiei Leaders for Justice

Tel.: 069 591 535

E-Mail: inesa.lupu@invento.md