Drumul de acces Codreni – Sagaidacul – Nou, finisat în timp recordLocuitorii din 13 sate ale raioanelor Cimișlia și Basarabeasca, vor avea acces la drumul național M3, datorită finalizării construcției drumului de acces Codreni -Sagaidacul - Nou. În rezultatul implementării proiectului dat, au fost construiți 4,84 km de drum în variantă macadam. Deși construcția acestuia a început în 1991, finanțarea proiectului a fost stopată și șantierul a fost lăsat de izbeliște. În toți acești ani autoritățile din localitățile vecine și cele raionale au încercat să găsească soluții pentru reînceperea lucrărilor.

În decembrie 2012, prin decizia Consiliul Național de Coordonare al Dezvoltării Regionale  nr. 18/12, a fost acceptat spre finanțare, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, proiectul ,,Construcția drumului Codreni-Sagaidacul Nou". La 30 aprilie 2013 a avut loc lansarea proiectului, iar antreprenorul a dat garanții că-l va finaliza în 20 luni. Dar  datorită responsabilității și bunei gestiuni a lucrărilor, s-a reușit  finisarea lucrărilor,  în doar 5 luni de la lansare. Astfel,  în ajunul sezonului rece, locuitorii celor 13 sate,  care foloseau acel drum doar  vara, vor  beneficia  de un drum practicabil în orice perioadă a anului.

La recepția lucrărilor, reprezentanții organelor desconcentrate în teritoriu, precum și cei ai Inspecției de Stat în construcții, nu au înaintat obiecții. A fost apreciată calitatea lucrărilor executate. Specialiștii au venit cu recomandări ce țin de exploatarea drumului cu asemenea așternut (macadam sau piatră spartă). Proiectantul, dl Sergiu Bejan, a subliniat necesitatea gestionării raționale a acestui drum, dacă va fi nevoie - reabilitarea sa peste 5-7 ani, precum și respectarea regimului de viteză de către conducătorii auto. Primarii celor două localități beneficiare, dna Ioana Stoica - primarul comunei Porumbrei și dl Valeriu Spînu - primarul satului Codreni, au menționat importanța acestui drum,  mai ales că  era așteptat încă din 1991. Dna Maria Culeșov, director al ADR Sud, a declarat că "acesta a fost unul din puținele proiecte, în care au fost ajustate din start prevederile proiectului tehnic cu recomandările specialiștilor, nu au fost devieri de la proiectul tehnic, sau alte impedimente, care apar de obicei în implementarea proiectelor. Aceasta ne-a permis ca lucrările să fie executate calitativ și în termeni restrînși; proiectul dat va fi ca o "carte de vizită" pentru ADR Sud, și una din istoriile noastre de succes..."