Peste 30 de agenți economici din sectorul agroalimentar vor participa la Forumul economic moldo-rus din cadrul Expoziției ”Toamna de Aur”



Peste 30 de agenți economici autohtoni din sectorul agroalimentar vor participa la Forumul economic moldo-rus din cadrul ediției a XIV-a Expoziției agroindustriale ”Toamna de aur”, care va avea loc în perioada 11-14 octombrie 2012, la Moscova. În premieră, țara noastră va avea și un stand colectiv la expoziția respectivă, a informat șefa Direcției Expoziții și Târguri a CCI a Moldovei Marina Petrov.

”Ținând cont de faptul că Federația Rusă este principalul partener comercial al Moldovei la capitolul export, precum și de premisa de a extinde piața produselor moldovenești din sectorul agroindustrial, pe 11 octombrie curent, la Moscova, va avea loc Forumul economic moldo-rus ”Potențialul sectorului agroindustrial al Moldovei, instrument de colaborare comercial-economică și investițională între Republica Moldova și Federația Rusă”.

La reuniune vor participa factori de decizie din ambele țări, agenți economici, instituții și asociații de business.

În cadrul forumului vor fi făcute prezentări ale sectorului agroindustrial, proiectelor investiționale, vor fi organizate întrevederi bilaterale de afaceri.

Tematica evenimentului este actuală, deoarece atragerea investițiilor și dezvoltarea agriculturii moderne reprezintă domenii prioritare atât pentru Moldova, cât și pentru Rusia”, a spus Marina Petrov.

Printre întreprinzătorii care vor lua parte la forum se numără reprezentanți ai companiilor: ”Pobeda”, ”Misspend”, ”Roșior-Lux”, ”Vindex-Agro”, ”Demivic-Agro”, ”Tartcomvin”, ”Silvmar Complet”, ”Met”, ”Produse Impex”, ”Avicola Sărătenii Vechi”, ”Surpas” etc.

Forumul este organizat de CCI a Moldovei cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă și a proiectului USAID ”Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED)”, cu scopul de a contribui la intensificarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state în domeniul agroindustrial, a elucida problemele pe acest segment de colaborare și a propune soluții la ele.

Menționăm că, în premieră, Moldova va avea un stand național la Expoziția agroindustrială ”Toamna de aur”, care este considerată cel mai important eveniment agrar al statelor din CSI și Europa de Est. Aici vor fi expuse produsele celor mai importante branduri ale Moldovei, printre care: ”Cricova”, ”Barza Albă”, ”MOLDCOOP”, ”Lion Gri”, ”Plaiul Bârlădean” și altele. Agenții economici autohtoni vor prezenta și vor organiza degustări de produse, vor lua parte la concursuri, mese rotunde.