Au fost premiate cele mai transparente ONG-uri din Moldova



Organizațiile Societății Civile din Moldova care promovează transparenţa organizaţională au fost premiate

Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT, cu susținerea Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP) implementat de FHI 360, a anunţat astăzi câştigătorii primei Gale a Bunelor Practici „Promovarea Transparenţei în Sectorul Asociativ”. Această Gală este un eveniment unic naţional, care recunoaşte şi celebrează public realizările şi bunele practici ale organizaţiilor societăţii civile în implementarea principiilor de bună guvernare şi sporire a transparenţei.

 

Nouă ONG-uri din Moldova au fost premiate pentru promovarea transparenţei organizaţionale: “Eco-Răzeni”, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), Centrul Regional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor CONTACT Cahul, Salvaţi viaţa”, “Casa Comună”, Parteneriat Social”, Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” şi “Resonance”.

In total, 19 ONG-uri au aplicat pentru a primi premiul pentru promovarea transparenţei organizaționale. Aplicaţiile au fost evaluate de un juriu independent format din şapte membri, reprezentanţi din domeniul mass-media, societatea civilă şi comunitatea donatorilor, în bază de voluntariat, conform criteriilor concursului: gestionarea eficientă a resurselor, practicile de bună guvernare, transparenţa şi responsabilitatea, comunicarea eficientă şi impactul serviciilor prestate comunităţii.

 

Ca urmare a Galei Bunelor Practici, Centrul CONTACT va continua să încurajeze organizaţiile societăţii civile să aplice principiile de transparenţă şi responsabilitate în activitatea lor pentru ca sectorul non-profit din Republica Moldova să devină mai puternic şi mai receptiv la nevoile cetăţenilor.

 

Pentru mai multe informaţii despre eveniment, Vă rugăm să o contactați pe Aliona Veselovscaia, coordonator de proiect Centrul CONTACT, telefon (022) 233947 sau elena.veselovskaia@gmail.com.