Participarea Activă a Femeilor – o pistă pentru dezvoltarea comunitară



Lansarea proiectului „Participarea Activa a Femeilor – o pista pentru dezvoltarea comunitara

Asociația Obstesca  „COMUNITATI IN ACTIUNE” anunță lansarea oficială a proiectului „Participarea Activă a Femeilor – o pistă pentru dezvoltarea comunitară”.

Proiectul va demara pe data de 8 iulie 2011 și este finanțat de Fundația Soros-Moldova și Agenția Suedeză de Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) pe o perioadă de 2 luni.

Scopul proiectului este de a crește gradul de participare a femeilor in dezvoltarea comunitară și buna guvernare.

Etapa inițială prevede desfășurarea unei cafenele publice ”Dezvoltarea comunitară – prioritate pentru barbati si femei”  la care vor participa factorii decizionali din comunitate, funcționarii publici, prtidele politice și reprezentanții societații civile pentru a pune in discuție atat problemele comunitare, cat și rolul femei in dezvoltarea unei localitați rurale, dar si a tarii.

Etapa a 2-a vizează selectarea unui grup de femei, dornice de a se implica activ in soluționarea problemelor din localitate. Acestea vor beneficia de un program de instruire cu experți naționali și internaționali în cadrul școlii de liderism civic și de instruire în domeniul initiațivelor comunitare.

In etapa a 3-a beneficiarele proiectului vor avea ocazie să participe la un concurs cu premii pentru implementarea unei activitați pentru localitate.

Proiectul își propune: intensificarea participării femeilor în viata comunitară ca garant al bunei guvernari si a dezvoltarii sociale, sensibilizarea actorilor comunitari privind rolul femei , dezvoltarea abilităţilor de lider a unui grup de femei din localitate.

Se invită toate persoanele interesate, reprezentanții mass-media  pentru colaborare și cooperare in cadrul proiectului  „Participarea Activa a Femeilor – o pistă pentru dezvoltarea comunitară”.

Pentru detalii și informații suplimentare:

Iurco Eugenia, Director - Coordonatoare de proiect

mob: +373 79897321, tel: +373 24229002
e-mail:
eugenia.iurco@yahoo.com , comunitati.md@gmail.com
Stefan- Voda, s. Slobozia

Articol adaugat de: Eugenia Iurco
Alte articole de la acest autor: