Drepturile omului - concepte generaleLa 21-22 aprilie 2007, in satul Cocieri, raionul Dubasari, echipa Promo-Lex, cu suportul financiar al Comisiei Nationale UNESCO, a organizat, un seminar cu genericul "Drepturile omului - concepte generale". La seminar au participat peste 20 de profesori de la scolile din toate raioanele regiunii transnistrene Dubasari, Slobozia, Camenca, Rabnita, Grigoriopol si or.Tiraspol si Bender (Tighina).

Programul seminarului a cuprins urmatoarele teme: Drepturile si Libertatile Fundamentale; Actele juridice nationale si internationale; Mecanismele de aparare si promovare a Drepturilor si Libertatilor Fundamentale. Participantii au primit material teoretic si didactic; brosuri si publicatii din domeniul drepturilor omului (materiale elaborate de Promo-Lex si diverse organizatii si institutii de profil din Chisinau carora le aducem sincere multumiri: UNESCO, UNDP, Biroul de Informare al CE, ABA CEELI, Biblioteca Publica de Drept, Centrul pentru Drepturile Omului, SIEDO, Ziarul "Dreptul Meu" etc.).

Seminarul face parte din Programul de Educatie Civica, ce presupune activitati de informare si educare civica a populatiei. Scopul de baza a fost de a contribui la cresterea nivelului cunostintelor si a competentei in domeniul Drepturilor Omului la profesorii din institutiile de invatamant din regiunea transnistreana si abilitarea participantilor de a transmite cunostintele obtinute in cadrul seminarului elevilor si altor profesori din cadrul institutiilor de invatamant in care activeaza.