O INSULA A SPERANTELOR PENTRU PERSOANELE SOCIAL VULNERABILE



Chisinau – Pe data de 11 iunie, intre orele 11:00 si 12:30, scoala de profesii “Societatea Republicana pentru Protectia Sociala a Minorilor si Tineretului ”Insula Sperantelor” din stradela Cornului 3 isi va deschide larg usile pentru o manifestare in aer liber cu genericul Sarbatoarea Profesionala a Tineretului “Vernisajul profesiilor”. Sunt invitati toti tinerii interesati pentru a urma un curs de instruire profesionala, publicul larg, precum si reprezentanti mass-media.

În cadrul Sarbatorii Profesionale a Tineretului “Vernisajul profesiilor” vor fi organizate concursuri profesionale si master-class la urmatoarele meserii: frizerie, manichiura europeana, machiaj, cosmetologie, cofetarie, chelner-barman si secretar. Totodata va fi prezentat si un concert al absolventilor, care pe parcursul anilor au obtinut mai multe premii ce au pus in valoare cunostintele si abilitatile capatate pe durata studiilor. La eveniment vor participa si reprezentanti ai intreprinderilor unde studentii sunt, de obicei, angajati dupa finisarea studiilor.

„Insula Sperantelor” a fost conceptualizata ca o scoala profesionala destinata tinerilor, care ulterior si-a indreptat atentia si catre persoanele ce provin dintr-un mediu social vulnerabil.

Furnizind in mod gratuit servicii de orientare si instruire profesionala pentru aceasta categorie de beneficiari, „Insula Sperantelor” activeaza in baza celor mai moderne sisteme modulare de instruire, utilizind echipament si suport didactic avansat. Oferta educationala a scolii este reinnoita anual in baza cererii de pe piata fortei de munca din Republica Moldova, asigurind un grad inalt de integrare al absolventilor in cimpul muncii.

Instruirea profesionala este completata cu asistenta sociala si psihologica oferita prin intermediul consultatiilor permanente, training specializat, dupa cum si a testarii computerizate. Tinerii mai sunt instruiti in domeniul comunicarii cu manageri, patroni si clientii. Scoala ofera mai multe oportunitati de dezvoltare sociala pentru studentii sai, organizind periodic manifestari cu caracter cultural.

Pe parcursul a 10 ani de activitate, „Insula Sperantelor” in colaborare cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a instruit peste 5000 de persoane anterior inregistrate ca someri. Doar in perioada 2003-2007 au fost instruite 350 de persoane din familii social-vulnerabile, inclusiv 117 de absolventi ai gimnaziilor-internate. 

Evenimentul Sarbatoarea Profesionala a Tineretului “Vernisajul profesiilor”este organizat sub auspiciile Anului Tineretului 2008 in Republica Moldova si cu ocazia marcarii a 10 ani de activitate a Societatii Republicane pentru Protectia Sociala a Minorilor si Tineretului ”Insula Sperantelor” fiind sustinut de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si Organizatia Internationala pentru Migratie, Misiunea in Moldova (OIM Moldova).

 
Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati pe Rodica Okani, Asistent Media, OIM Moldova, tel: 23 29 40 (ext. 131), e-mail: rokani@iom.int sau Tatiana Timotin, Coordonator Programe de Profesionalizare OIM Moldova, tel: 069123609, e-mail: ttimotin@iom.md sau vizitati paginile web www.iom.md si www.insula.md