TEACH THE TEACHERS



IID (Institutul pentru Initiative Democratice - n.n.) anunta lansarea unui nou proiect, "Teach the Teachers", scopul caruia este de a adapta sistemul de invatamant actual la noile provocari si necesitati ale societatii prin utilizarea noilor tehnici de invatare. Proiectul dat se va desfasura cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Chisinau in perioada octombrie 2007 - februarie 2008.

Tema acestui proiect, si in acelasi timp, inovatia lui consta in aplicarea metodologiilor educatiei non-formale in sistemul educational.

Astfel, 16 profesori din 4 licee din Orhei vor beneficia de o instruire preventiva axata pe educatia non-formala, dupa care, acestia vor aplica in practica timp de 1 luna deprinderile si cunostintele obtinute in cadrul trainingului. Instruirea include 6 traininguri tematice si un workshop in care se va elabora strategia de implementare a metodelor insusite.

Proiectul se va finaliza cu editarea unui ghid practic cu privire la succesele si esecurile aplicarii metodologiei educatiei non-formale in scoala, care va fi distribuit in peste 50 de licee din raionul Orhei.

Sursa: www.iid-moldova.org