Media Tur pentru jurnaliști, bloggeri și activiști civici. Înscrie-te!

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Cover articol MEdia TUR

 

 

 

IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri” lansează primul Media Tur în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”.

 Media Turul are scopul de a oferi o oportunitate tinerilor, actorilor media (jurnaliști/bloggeri/vloggeri) și activiștilor civici de a explora subiecte care afectează viața cetățenilor Republicii Moldova și de a atrage atenția publicului prin elaborarea materialelor multimedia.

Tema primului Media Tur este „Construcția hidrocentralelor pe râul Nistru. Efecte și consecințe”. Participanții vor fi selectați prin intermediul unui concurs la care sunt invitați să participe jurnaliștii profesioniști, jurnaliștii cetățenești, bloggerii, vloggerii, tinerii care-și doresc să exploreze subiectul ecologiei și al riscurilor la care este expusă principala sursă de apă potabilă a Republicii Moldovei.

Timp de două zile, participanții vor parcurge traseul Chișinău – Soroca - Mohîliv-Podilskîi - Leadova - Novodnestrovsk – Galița – Hotin – Chișinău. În această perioadă, echipa va obține informații de la specialiști despre construcția hidrocentralelor pe râul Nistru, despre efectele și riscurile acestui fapt. 

În urma ghidării din partea experților în domeniu și a documentării la fața locului, participanții vor elabora și vor publica materiale, într-o formă accesibilă și documentată, pe platforme media publice sau pe platforme personale (blogguri, vlogguri, pagini pe rețelele sociale).

Formularul de înregistrare poate fi găsit AICI.

Media Turul va fi organizat în perioada 14-15 mai, 2018.

Costurile pentru transport, cazare și alimentație vor fi acoperite de către organizatorii activității.

Data-limită: 20 aprilie, 2018, ora 17:00.

Persoană de contact - Diana Bulai, tel: 079 314 661, www.voceatinerilor.md 

 

Asset 1

    

Alte articole de acest autor:
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.