Distribuie prietenilor:


Stimați colegi din domeniul asociativ, business și autorități, venim cu solicitarea în adresa Dvs de a contribui la transmiterea în atenția Comisiei Europene a unui program agreat de societate.

În acest sens, rugăm să accesați aici linkul, unde găsiți în mod transparent conceptul programului ECIPES.

Tot acolo găsiți Vă rugăm și forumularul de feedback pentru îmbunătățiri pentru conceptul respectiv.

https://youtu.be/Htw7TuylFr0 

Conceptul programului ECIPES, care propune alocarea surse suplimentare Republica Moldova, ulterior și altor țări ale Parteneriatului Estic (subprogram pentru viitorul instrument de vecinătate 2021-2027):

— Cetățenii moldoveni să poată accesa direct fonduri prin utilizarea tehnologiilor informaționale pentru a reduce costurile de administrare (de exemplu, un program prototip european pentru Moldova: electrocasnice pentru schimbul unui aparat de uz casnic folosit la o clasă energetică A++; instalarea panourilor fotovoltaice pe construcții rezidențiale; etc.).

— Întreprinzătorii mici să poată accesa direct fonduri prin utilizarea tehnologiilor informaționale pentru a reduce costurile de gestionare (de exemplu, programul pilot european pentru Moldova: agribusiness; start-up nation; etc.)

— Autoritățile publice locale din Moldova care au acord de înfrățire activă cu municipalitățile din Europa cu cel puțin o activitate comună pe an în ambele localități, să poată accesa fonduri direct prin utilizarea tehnologiilor informaționale pentru a reduce costurile de administrare.

Acest concept a fost gândit și dezvoltat în rezultatul întrevederilor în Strasbourg, Parlamentul European cu 10 eurodeputați în data de 11 martie 2019, inclusiv și dezbaterea din 2 aprilie 2019, în Parlamentul European din Bruxelles.

Acest concept a fost prezentat în premieră reprezentanților Delegației UE din Chișinău, în data de 25 iunie 2019. Ulterior, a fost discutat în cadrul a 25 de întrevederi în Bruxelles, Eurodeputați, Comitetul Regiunilor Europene, Ambasadele Ucrainei și Georgiei din Bruxelles, ș.a. Totodată, a fost prezentat, Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dnlui. Nicu Popescu în 24 iulie în Parlamentul European. Pentru validarea acestui concept s-a trasnmis spre familiarizare în cancelariile celor 28 țări al Uniunii Europene, cât și țările Parteneriatului Estic. În data de 17 septembrie, în clădirea Guvernului am acordat o întrebare în atenția directorului Comisiei Europene, DG Near (Directorat Extindere și Vecinătate) , dnl. Christian Dannielson. În data de 24 septembrie am organziat o dezbatere în Parlamentul European, la care au participat peste 21 de eurodeputați, reprezentanți misiuni diplomatice și misiuni permanente din Bruxelles, totodată, ONG-uri din UE și Moldova. În data de 12 noiembrie, a avut loc Prezentarea în atenția reprezentanților autorităților publice locale, antreprenori și tineret, conceptul programului ECIPES.

Pentru detalii și contact idep.md@gmail.comlogoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: